Duben
ohodnotit

My děti ze stanice Zoo

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

Žánr:
Země:
Rok:
1981
Délka:
138 minut

Obsah filmu My děti ze stanice Zoo

 
POZOR SPOILER!!

Třináctiletá Christiane vyrůstá se svou matkou, sestrou a kočkou od svých šesti let na sídlišti, kde žije většina nepřizpůsobivých. Touží dostat se na nejposlednější evropskou diskotéku „Zvuk“. A tak řekne matce, že bude spát u kamarádky Kessi. A obě vyrážejí na disko spolu. Jsou i v kině kde Christine obtěžuje nějaký kluk, ale také zde získá první lehkou „drogu“. Když je jí špatně, potká venku kluka, který jí dá kapesníčky a představí se jako Detlev. Doma Christine zjistí, že její sestra se stěhuje k otci. Matka si pozve nového přítele Klause, a Christine tedy opět odchází „za Kessi“. Přidává se k jakési partě a znovu se...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Uli EdelUli Edel  
hraje:
Natja BrunckhorstNatja Brunckhorst.....Christiane [14]   
Thomas HausteinThomas Haustein.....Detlev   
David BowieDavid Bowie.....sám sebe [34]   
Jens KuphalJens Kuphal.....Axel [16]   
Rainer WoelkRainer Woelk.....Leiche   
Jan Georg EfflerJan Georg Effler.....Bernd   
Christiane ReicheltChristiane Reichelt.....Babsi   
Daniela JaegerDaniela Jaeger.....Kessi   
Kerstin RichterKerstin Richter.....Stella   
Eberhard AurigaEberhard Auriga.....starý feťák   
Peggy BussieckPeggy Bussieck.....Puppi   
Lothar ChamskiLothar Chamski.....Rolf   
Uwe DiderichUwe Diderich.....Klaus   
Ellen EsserEllen Esser.....matka Kessi   
Andreas FuhrmannAndreas Fuhrmann.....Atze   
Lutz HemmerlingLutz Hemmerling.....Bienenstich   
scénář:
Uli EdelUli Edel  
Herman WeigelHerman Weigel  
námět:
Kai HermannKai Hermann.....kniha [43]   
Horst RieckHorst Rieck.....kniha [39]   
hudba:
Jürgen KnieperJürgen Knieper  
kamera:
Justus PankauJustus Pankau  
Jürgen JürgesJürgen Jürges  
střih:
Jane SeitzJane Seitz  
trailer
Jazyková verze:
německá
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu My děti ze stanice Zoo >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.3.2016
Gratulace maskérům, ti se tedy vytáhli.   Dějově je to takové škobrtání, ale zde se   asi nějak souvislý děj vrazit nedá. Nejsem   zkažen knihou, tak mohu soudit nezávisle a   myslím, že jde o velmi dobrý kousek. Není to   nic světoborného, ale dívat se na to dá a   mnozí by se možná i poučili. Bohužel je to   celé takové dost statické. Ale možná to byl   úmysl.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2015
Na filmu se bohužel dost podepsaly nevyrovnané   herecké výkony mladičkých a tudíž na tak   silný příběh ještě nedostatečně   vyzrálých (ne)herců. I tak ovšem jde o   značně drsný, až depresivní snímek s   několika opravdu naturalistickými scénami   feťácké reality. Syrové, nadčasové,   varující...
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.1.2015
Silný námět,silné téma,ale né moc povedené   sdělení,které dnes navíc působí touto formou   poněkud staře.Film se táhnul,nějak jsem se   nevžil do postav,zkrátka jedno podívání   stačilo.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2011
Knihu jsem nečet, ani číst nebudu, poněvadž   filmy a knihy o feťácích a o něčem podbném   zrovna moc nemusím. Tenhle snímek je dobrá   výchova strachem pro každého člověka a   poukazuje na to, co se stane i s normálním   člověkem. Prostě hrůza. Film je sice hezky   zpracovaný a herecké výkony tak mladých herců   jsou ukázkové, ale pochybuju, že si tenhle film   budu pouštět někdy znova. Je to spíše jenom   výchova strachem, než film.
Roux
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Samozřejmě, knížka je lepší... Protože   knížka bývá ve většině případů lepší,   takže obsahuje mnohem více informací. Film je   pěknej a souhlasím s názorem, který jsem tady   četla v komentářích, že tento film by se měl   pouštět děckám ve školách. Myslím, že   spousta lidí ani neví do čeho jde. A   nejsmutnější na tom je, že Christiana nikdy   nepřestala brát drogy, celou dobu i když s   přestávkama brala.
Hortensie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Svým nízkým hodnocením asi možná hodně   uživatelů nahněvám, ale více tomuto snímku   prostě nedám. Nejde o to, že je zkrácenou   verzí knihy, kterou považuji za velmi dobrou,   ale o to, že herecké výkony hlavních postav   jsem jim prostě nevěřila. V mém okolí žije   mladá žena, která propadla též drogové   závislosti, drogy bere již spoustu let, ale -   dle svých slov - "to má pod   kontrolou". Žel ani její rodina nechce   slyšet, že by ona měla sebemenší problém a   na radu s nabídkou pomoci jsem byla   nevybíravými slovy poslaná...no prostě někam   a že prý když ona bude chtít, sama s tím   přestane. Přirozeně nepřestane a nepřestala,   ta proměna lidské bytosti v trosku z drog je tam   den ze dne vidět víc a víc...dnes už nedá ani   souvislou větu dohromady. A možná i proto, že   jsem ovlivněná skutečnou vynikající   autentickou výpovědí feťačky v dokumentu   paní Třeštíkové - Katka - tak tomuto snímku   dávám jen 40 procent. Filmové zpracování se   prostě nepovedlo....

Navíc celý snímek   vyznívá jako jedna velká reklama na zpěváka   Davida Bowieho...jehož jméno zaplňuje pomalu   polovinu závěrečných titulků.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Knihu jsem nečetla,takže nemohu   porovnávat,nakolik se teto film knize   podobá.Každopádně filmové ztvárnění kruté   reality v oparu drog,na mně zápůsobilo docela   silně.Ostatně drogy jsou špatná věc a   setkání s nimy,vede většinou ke špatným   koncům.Ale ztvárnění atmosféry tehdejšího   Berlína je fascinující.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.6.2010
My děti ze stanice ZOO
Jak jistě všichni ví, příběh je natáčen   podle skutečné události, kdy hlavní hrdinka   vypovídala o svém životě a formou reportáží   vše vycházelo nejprve v časopise Stern,   později i v knižní podobě. Rád bych opravil   jeden názor, někdo se tu zmiňoval o Východním   Německu, což pravda není, jak kniha tak film   popisují Západní Německo. Mě jakožto   čtenáři se to až tak moc nelíbilo, místy se   mi zdálo, že se fakt nic neděje. Na druhou   stranu, člověk si o hodně více představil,   že se jedná ještě o děti. A za co dávám   velké plus je za účinkování Davida Bowieho   (Christianen oblíbenec, i v reálném   světě).
Jinak pokud někoho zajímá osud   hlavní hrdinky Christiane, jak pokračoval její   život v místech kde film skončil, tak ona se   uzdravila. Dokonce se pořídila i děťátko. Ale   bohužel život není Hollywood a v dnešní době   je opět na drogách a jejího potomka si vzala   sociálka. Smutný a odstrašující osud snad   nejznámějšího feťáka...
gotop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Skvěle vystižené prostředí Západního   Berlína poloviny sedmdesátých let, dobře   přiblížená problematika drogové závislosti,   dokonalý herecký výkon(tehdy jen   čtrnáctileté!) Natji Brunckhorstové. Jediná,   ale má výtka k tomuto dvouhodinovému filmu je   až zbytečné zestručnění oproti knize, proto   dávám "jen" 9/10.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2010
Vysoké hodnocená filmu patří hlavně za   autenticitu. Ani v dnešní době si nevybavuji   lepší film (nemluvím o dokumentu), který   realisticky vykresluje pohled na vývoj   závislosti, změnu osobnosti, žebříčku hodnot   a vlastně celého života.
Herecké výkony jsou   dost odstrašující v dobrém slova smyslu.   Hraní je velmi reálné. A příběh? Kdo by jej   neznal - jedna z nejznámějších knih na toto   téma - a zároveň také silný příběh, který   má co říct.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih127672minih127672Poslední loď (2014) [TV seriál] 
The Last Ship n
minih42912minih42912Eragon (2006) 
Eragon n
minih21611minih21611Údolí včel (1967) 
Údolí včel n
minih4837minih4837Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje! (1997) 
n
minih43373minih4337388 minut (2007) 
88 Minutes n
minih45406minih45406Osamělá vlčice (1968) 
La Louve solitaire n
minih122384minih122384Prokletí Midasovy skříňky (2013) 
The Adventurer: The Curse of the Midas Box n
minih25479minih25479Rebelové (2001) 
Rebelové n
minih28485minih28485Před úsvitem (1995) 
Before Sunrise n
minih75217minih75217Modrý tygr (2012) [2k digital] 
Modrý tygr n


Hodnocení:n12345678910
My děti ze stanice Zoo (1981)My děti ze stanice Zoo (1981)My děti ze stanice Zoo (1981)My děti ze stanice Zoo (1981)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178298

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10