Muži nemluví (1993) [TV film]

Muži nemluví (Men Don't Tell)

Men Don't Tell

Další název: Muži nenaříkají

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 95 min.
„Netradiční rodinné drama o domácím násilí, kdy je násilníkem žena a obětí manžel, natočené podle skutečného příběhu.“
Na první pohled mají Laura a Ed MacAffreyovi naprosto perfektní manželství. Zamilovali se do sebe na střední škole, vzali se a mají spolu dvě krásné děti. Jenže pod povrchem této idylky prožívá Ed peklo: je svou neurotickou ženou doslova terorizován. Když je jednoho dne Laura dopravena v bezvědomí a s těžkými poraněními do nemocnice, zatkne policie obratem jejího manžela pro podezření z těžkého ublížení na těle a z pokusu o vraždu. Při výslechu však Ed vypráví příběh, kterému zpočátku nechce vůbec nikdo věřit: Laura je psychicky nemocná a již dlouhou dobu ho terorizovala, bila a rozbíjela zařízení domu. Ed její fyzické i psychické týrání dlouho snášel a tajil nejen proto, že se bál o dcery, ale také ze studu před známými a příbuznými, protože muži, kteří dovolují svým manželkám, aby je týraly, jsou považováni za slabochy. Když však manželka v jednom se svých destruktivních záchvatů zajde příliš daleko a jako šílená se vrhne na dcerku, Ed se ji snaží bránit a Laura se při pádu udeří do zátylku a zůstane ležet v bezvědomí. Výslech trvá celou noc a policie je velmi skeptická. Až jedna z dcer prozradí dědečkovi, bývalému policistovi, že „maminka tatínka bila“…

I když by konec příběhu mohl být považován za pozitivní a optimistický, je jasné, že existuje mnoho problémů, které nebudou nikdy vyřešeny.
Peter Strauss byl za herecký výkon v hlavní roli nominován na Zlatý globus.  Autor: Veronika42

režie:
Harry Winer
 
 
hraje:
Peter Strauss (Ed MacAffrey ), Judith Light (Laura MacAffreyová ), James Gammon (Jack), Noble Willingham (Riley), Stephen Lee (Chuck), Mary Kane (Susan), Richard Gant (Pope), Reni Santoni, Carroll Baker (Ruth), Ashley Johnson (Cindy), Cliff Bemis (Danny), Nick Angotti (Greg), Katherine Cortez (policistka), Guy Killum (policista), Robert Gallo (záchranář), Susan Egan (květinářka)
 
 
scénář:
Selma Thompson, Jeff Andrus
 
 
koordinátor kaskadérů:
Gregory J. Barnett
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.