Muži (1985)

Muži (Männer...)
68.6 %
 
 

Männer...

    Žánr: komedie / romantický
    Země: NSR
    Délka: 95 min.
Julius je úspěšný yuppie a už 12 let ženatý, věrnost ale nebere příliš vážně. Nicméně když se přesně na výročí své svatby dozvídá o milenci své ženy, přestárlém hipíkovi Stefanovi bez stálého zaměstnání a vlastního bydlení, rozhodne se jednat. Inkognito se k němu nastěhuje jako spolubydlící, začne probouzet jeho ctižádost a díky svým bohatým profesním zkušenostem je tak úspěšný, že se ze Stefana brzy stává ambiciózní reklamní manager. To nese Juliova manželka s nelibostí – kdo by chtěl mít za milence kopii vlastního manžela?!
Komerčně úspěšný snímek režisérky Doris Dörrie (přes 5 milionů diváků v kinech) získal i velmi pozitivní recenze kritiků, představitelé obou hlavních rolí pak ocenění v rámci Německé filmové ceny a autorka cenu za nejlepší scénář.

Matka všech komedií o mužích.
moviemaze.de
Das Filmfest 2015

režie:
Doris Dörrie
 
 
hraje:
Heiner Lauterbach (Julius Armbrust), Uwe Ochsenknecht (Stefan Lachner), Ulrike Kriener (Paula Armbrustová), Janna Marangosoff (Angelika), Dietmar Bär (Lothar), Marie-Charlott Schüler (Marita Strassová), Edith Volkmann (paní Lennartová), Monika Schwarz (žena v baru), Gerd Huber (klenotník), Werner Albert Püthe (prodavač), Sabine Wegner (Juliane Zornová)
 
 
scénář:
Doris Dörrie
 
 
kamera:
Helge Weindler
 
 
hudba:
Claus Bantzer
 
 
střih:
Raimund Barthelmes
 
 
producent:
Elvira Senft, Helmut Rasp
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.