Muž z Elysejských polí (2001)

Muž z Elysejských polí (The Man from Elysian Fields)
71.4 %
 
 

The Man from Elysian Fields

    Žánr: drama / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 97 min.
Spisovatel Byron Tiller je skromný člověk, který vyrůstal v pasadenské čtvrti. Na své poslední knize pracoval dlouhých sedm let, ale neúspěšně. Těžce snáší realitu, že se jeho knihy povalují kdesi ve výprodeji. Jediný, kdo ho neúnavně a s láskou podporuje je jeho manželka Dena. Navzdory tomu, že se rodina ocitne v nezáviděníhodné finanční krizi, ona nepřestává doufat, že si jednou někdo všimne manželova pisatelského talentu a on prorazí. Byron se však s celou situací vyrovnává velmi těžce a pronásledovaný vlastními výčitkami z neschopnosti postarat se o rodinu začne hledat východiska. Osloví bývalého zaměstnavatele reklamní agentury, z které v minulosti dobrovolně odešel, ale ten ho odmítne. Navštíví zprostředkovatelské agentury, ale ty mu oznámí, že se na nic nehodí. Se sebezapřením požádá finančně zabezpečeného tchána o půjčku. Ten si však o něm myslí, že je jen obyčejný flákač a obrátí se k němu zády. Jednoho večera se Byron nečekaně seznámí s mužem jménem Luther Fox, který mu nabídne zaměstnání. Jeho agentura „Elysejské pole“ nabízí speciální služby osamělým a bohatým ženám. Luther ho přesvědčí, že Byron je ideálním typem společníka - je atraktivní, vzdělaný, citlivý a chápavý. S klientkami nejde vždy o fyzický kontakt, častokrát jim stačí přátelství a pochopení. Byron nakonec nabídku přijme. Jeho první klientkou se stane 35-letá atraktivní žena s andělskou tváří Andrea Alcottová, manželka slavného spisovatele...

režie:
George Hickenlooper
 
 
hraje:
Andy Garcia (Byron Tiller), Mick Jagger (Luther Fox), Julianna Margulies (Dena Tillerová), Olivia Williams (Andrea Alcottová), James Coburn (Alcott), Michael des Barres (Nigel), Richard Bradford (Edward Rodgers), Anjelica Huston (Jennifer Adlerová), Xander Berkeley (Virgil Koster), Sherman Howard (Paul Pearson), Joe Santos (Domenico), Susan Barnes (atraktivní žena), Tracey Walter (barman), Rosalind Chao (zákaznice), Elisa Gallay (Lottie), Marianne Muellerleile (protivná žena), Ezra Buzzington (stavební mistr), Mark Steger (artista), Rodney Bingenheimer (sebe), Eddie Santiago (Joey), Jan Tříska (Marcus), J. B. White (číšník), Sonia Sanz (Georgette), Asha Siewkumar (recepční), Tommy Perna (pouliční prodavač aut), Yasmin D'Mello (Jasmin), Joseph Paur (operní pěvec), Joe Drago (řidič), Hannah Sim (artistka), John Hickenlooper (dělník v Pasadeně), Michael Hughes (obsluha parkoviště), Julian Fleisher (sebe)
 
 
scénář:
Phillip Jayson Lasker
 
 
kamera:
Kramer Morgenthau
 
 
hudba:
Anthony Marinelli
 
 
kostýmy:
Matthew Jacobsen
 
 
střih:
Michael Brown
 
 
zvuk:
Matthew C. Beville, Frank Buckner, Stanley Kastner, Shawn Kennelly, Phil Lee, Peter V Meiselmann, Todd Morrissey, Steuart Pearce, Reuben Simon, Mike Chock (supervize)
 
 
koproducent:
Tony Vitale, Dara Weintraub
 
 
vizuální efekty:
Michael Backauskas (optické)
 
 
masky:
Julie Hewett, Rick Sharp, K.G. Ramsey (účesy)
 
 
asistent režie:
Mark Anthony Little, Danny Green
 
 
výprava:
Franckie Diago
 
 
výkonný producent:
Paul Brooks, Joe Drago, Larry Katz, Morris Ruskin, Norm Waitt
 
 
producent:
Andy Garcia, David Kronemeyer, Andrew Pfeffer, Donald Zuckerman
 
 
casting:
Heidi Levitt
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.