Mušketýr (2001)

Mušketýr (The Musketeer)
59.3 %
 
 

The Musketeer

Další název: Ve službách krále; Mušketier (SK)

    Žánr: historický / dobrodružný / romantický
    Země: Velká Británie / Spolková republika Německo / Lucembursko / Nizozemsko
    Délka: 104 min.
Film Mušketýr je mezinárodní kooprodukční snímek z roku 2001, který víc než jen volně vypravuje všem známý děj Alexandra Dumase. D´Artagnan je jako mladý chlapec svědkem vraždy svých rodičů, a vrah není nikdo jiný než pobočník proradného kardinála de Richelieua. Tomu přísahá pomstu a jde tvrdě za svým cílem. Učí se pilně šermovat u mistra šermu Plancheta, a stává se z něj obávaný šermíř. Již dospělý ´D Artagnan odjíždí do Paříže hledat vraha Febreho, a současně se chce stát královským mušketýrem. Přijíždí pozdě, mušketýři jsou buďto uvězněni, a nebo natolik otráveni a znechuceni situací, že odmítají v čemkoliv pomáhat, a ne jinak je to i v případě Porthose, Aramise a Athose.
Zklamaný D´Artagnan se seznamuje s krásnou Francesou, která naopak je ochotná pomáhat, a chránit královnu Francie před kardinálovými intrikami. Tím se stane D'Artagnanovým prvním spojencem proti Feberemu a kardinálovi, kteří se snaží o válku mezi Francií a Anglií. To by ovšem nebyli ti správní mušketýři a příběh o nich, takže na pomoc po zralé úvaze přicházejí Athos, Porthos i Aramis, kteří si řekli, že trochu pohybu na čerstvém vzduchu nezaškodí. A musí přece dojít na jejich slavné heslo no, přece: Jeden za všechny, všichni za jednoho…..Na filmu se podílelo : Německo, Anglie, Francie, Holandsko a Luxemburg.


M.H.  Autor: clara.bow

režie:
Peter Hyams
 
 
hraje:
Tim Roth (Muž v černém), Catherine Deneuve (královna), Mena Suvari (Francesca Bonaciuexová), Stephen Rea (kardinál Richelieu), Justin Chambers (D'Artagnan), Bill Treacher (Bonacieux, strýc Francescy), Daniel Mesguich (král Ludvík XIII.), David Schofield (Rochefort), Nick Moran (Aramis), Steven Spiers (Porthos), Jan Gregor Kremp (Athos), Jeremy Clyde (Lord Buckingham), Michael Byrne (Treville, velitel mušketýrů), Jean-Pierre Castaldi (Planchet), Tsilla Chelton (Madame Lacrosse), Luc Gentil (D'Artagnanův otec), Catherine Erhardy (D'Artagnanova matka), Gary Oldman, Carrie Mullan (Mathilda), Frank Ferner
 
 
námět:
Alexandre Dumas
 
 
scénář:
Gene Quintano
 
 
kamera:
Peter Hyams, Stefano Paradiso
 
 
hudba:
David Arnold
 
 
střih:
Terry Rawlings
 
 
zvuk:
Benjamin A. Rosenkind
 
 
masky:
Lexa Deinhardt (asistentka), Bettina Heyl (asistent)
 
 
asistent režie:
Charlie Watson
 
 
kaskadér:
Rob de Groot
 
 
casting:
Penny Perry
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.