Mravenčí teror (1977)

Mravenčí teror (Empire of thr Ants)
50 %
 
 

Empire of thr Ants

Další název: H.G. Wells' Empire of the Ants

    Žánr: sci-fi / horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 89 min.
POZOR SPOILER

Na moři shazují do oceánu radioaktivní odpad.
Jeden ze sudů je však vyplaven a jeho obsah vytéká ven.
Na výletní jachtu, kde je již kapitán a Charlie, amant majitelky Marilyn Fryserové, nastupují další pasažéři. Jsou to manželé Lawsenovi, slečna Ellisová, pan Graham, mladý pár, další slečna a manželský pár Thompsonů. Jako poslední je mladík jménem Joe.
Všichni pak přistanou na pozemcích, které jsou nabízeny k prodeji. Thomas Lawson pak objevuje podvod a s ním i obří mravence.
Vzápětí je napaden a jeho žena Mary stihne utéci. Ale ne daleko. Zbytek lidí pak uvidí jinou mrtvolu. A nastává zděšení. Joe s dívkou se jdou podívat po zmizelém páru a najdou již jen zbytky. Mravenci zaútočí i na jachtu, kterou se nepovede zachránit. Lidi udělají oheň, který jim uhasí déšť a oni prchají. Na tomto útěku upadne Christine Grahamová a její manžel Larry se projeví jako zbabělec. Tím to má ona odbyto. Charlie sice statečně jinou ženu zachraňuje, avšak sám je mravenci zabit.
Staří manželé Thompsonovi nestačí a zbylých šest lidí najde člun. Ten je však napadán a nakonec převrácen.
Zbytek najde jakousi minifarmu s dvěma lidmi a odsud je volán šerif. Ten odveze přeživší do města. Ti však zjistí několik nesrovnalostí a rychle odjíždějí. Město však mají obklíčeno policajti, a tak jejich útěk končí pádem auta do vody. Trojice lidí zůstává v zajetí policistů, ale dva utečou do kukuřičného pole.
Ti tři jsou zavedeni až k mravenčí královně. Zde je jim vysvětleno proč. Do fronty lidí jsou přivedeni i ti dva co utekli do kukuřice.
Ti všichni se mají se stát mravenčími otroky. Jenže kapitán to nechce připustit. Královnu napadne a začíná chaos...  Autor: Pitryx

režie:
Bert I. Gordon
 
 
hraje:
Joan Collins (Marilyn Fryserová), Robert Lansing (Dan Stokely), John David Carson (Joe Morrison), Albert Salmi (šerif Art Kincade), Jacqueline Scott (Margaret Ellisová), Pamela Susan Shoop (Coreen Bradfordová), Robert Pine (Larry Graham), Irene Tedrow (Velma Thompsonová), Ilse Earl (Mary Lawsonová), Florance McGee (Phoebe Russellová), Edward Power (Charlie Pearson), Brooke Palance (Christine Grahamová), Tom Fadden (Sam Russell), Harry Holcombe (Harry Thompson), Jack Kosslyn (Thomas Lawson), Janie Gavin (Ginny), Norman Franklin (Anson Parker), Jim Wheelus, Mike Armstrong (Jim), Tom Ford (Pete), Charles Redd (taxikář)
 
 
námět:
H.G. Wells
 
 
scénář:
Jack Turley, Bert I. Gordon
 
 
kamera:
Reginald H. Morris
 
 
hudba:
Dana Kaproff
 
 
výprava-architekt:
Charles Rosen
 
 
střih:
Michael Luciano
 
 
zvuk:
Ray Quintana, James M. McCann
 
 
vedoucí produkce:
Salvatore Billitteri
 
 
mluví:
Marvin Miller
 
 
masky:
Guy Del Russo
 
 
asistent režie:
Mel Efros, David McGiffert, James J. Quinn
 
 
výprava:
Anthony C. Montenaro
 
 
výkonný producent:
Samuel Z. Arkoff
 
 
producent:
Bert I. Gordon
 
 
casting:
Betty Martin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.