Motýl vzlétl k záři (1937)

Motýl vzlétl k záři (Stage Door)
84.3 %
 
 

Stage Door

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 92 min.
„Příběh z divadelního zákulisí na motivy úspěšné divadelní hry.“
Společnost RKO natočila v roce 1937 drama z divadelního prostředí - Stage Door, podle divadelní hry Edny Ferber a Georga Kaufmana, který je u nás známý pod názvem - Motýl vzlétl k záři v režii Gregoryho La Cavy.

Katherine Hepburn hraje Terry Randall, která je rozmazlená dcera z velmi bohaté rodiny. Chce se stát herečkou, ale chce toho dosáhnout bez pomocí vlivu svého otce a jeho peněz. V New Yorku se seznamuje se stejně odhodlanými, a nebo poblouzněnými děvčaty toužícími se stát obletovanými a uznávanými star. Právě tady shledává, že sláva má své velmi ostré trny a je často vykoupena bolestí, smutkem, neštěstím a tragédií. Nádherné ženské herecké obsazení jíž zmíněné Katherine Hepburn, Ginger Rogers, Lucille Ball, Eve Aden, Ann Miller a Andrey Leeds, a jako mužský protipol kontruje Adolphe Menjou v roli producenta….. film získal čtyři nominace na Oscara.

MartaH.claraB  Autor: clara.bow

režie:
Gregory La Cava (.)
 
 
hraje:
Katharine Hepburn (Terry Randallová), Ginger Rogers (Jean Maitlandová), Adolphe Menjou (Anthony Powell), Gail Patrick (Linda Shaw), Constance Collier (Miss Lutherová), Andrea Leeds (Kay Hamiltonová), Samuel S. Hinds (Henry Sims), Lucille Ball (Judith Canfieldová), Franklin Pangborn (Harcourt), Pierre Watkin (Carmichael), Grady Sutton (Butch), Frank Reicher (režisér), Jack Carson (Mr. Milbanks), Phyllis Kennedy (Hattie), Eve Arden (Eve), Ann Miller (Annie), Margaret Early (Mary Lou), Jean Rouverol (Dizzy), Norma Drury (Olga), Betty Jane Rhodes (Ann), Jan Wiley (Madeline), Frances Gifford (Mary McGuireová), Lynn Gabriel (Tony)
 
 
námět:
Edna Ferber (Stage Door (hra, 1936)), George S. Kaufman (Stage Door (hra, 1936))
 
 
scénář:
Anthony Veiller (.), Morrie Ryskind (.)
 
 
kamera:
Robert De Grasse (.)
 
 
hudba:
Roy Webb (.)
 
 
střih:
William Hamilton (.)
 
 
masky:
Mel Berns (.)
 
 
producent:
Pandro S. Berman (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.