Mother's Day (2010)

Mother's Day
65.9 %
 
 
    Žánr: horor / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 112 min.
POZOR SPOILER!!

Na den matek se v porodnici objevuje neznámá žena a ukradne dítě. Dojde při tom i ke krvavé vraždě hlídače…

Manželé Beth a Daniel Soahpiovi si koupili dům. A tak pořádají pro své přátele oslavu. Je zde černoch Treshawn s manželkou Ginou, Melissa se svým mužem Georgem a jako třetí pár trochu výstřední Annette s budoucím manželem Davem. Jediná Julie je tam sama.
Po cestě uhání auto se třemi muži. Jeden z nich silně krvácí. Tito tři vpadnou do téhož domu, kde se oslavuje. Jsou trošku udiveni jak to zde vypadá.

Oslavuje se ve velké sklepní místnosti, kde je i kulečník. Dan syší nahoře hluk a jde se podívat. Nalézá zde ony tři muže. Ti dostanou i jeho ženu. Ta je poslána dolů pro jednoho z přátel, George, který je lékař. Ten má zraněného Johnyho vyléčit, jinak zemře. Další dva jsou jeho bratři, Izaac a Adley a jsou to gangsteři. Do domu přijíždí jejich matka s Lydií. Ta schází dolů a tvrdí, že Beth s Danem zde schovali peníze, které přicházely na tuto adresu. Manželé však tvrdí, že o ničem nevědí. Proto matka poručí, aby Danovi Adley rozdrtil ruku a tak se i stane. Matka pak všechny obere o hotovost a šperky i kreditní karty. Melissa se pokusí utéci, ale je zastřelena. Izaac odjíždí s Beth vybírat peníze z účtů z ukradených karet. Mají s sebou i Melissinu mrtvolu. Tu shodí za popelnici. U bankomatu narazí na dvě dívky. Izaac mezi ně hodí nůž a řekne, že ta, která tu druhou zabije, zůstane naživu. Zatím doma matka dělá zmrzlinu spolu s Annette. Pak ji pošle zpět do sklepa. Dva popeláři nalézají mrtvolu Melissy, ale ukáže se, že ještě žije. Geroge promlouvá do duše Lydii. Vysvětluje jí, že jí matka lže o jejím zdravotním stavu a jde jí jen o to, aby na ní byla více závislá. K domu přijíždí policie, ale nic z toho není. Proto v poklidu odjedou. Beth vybrala málo peněz a tak se chysták Treyovi, který ve své kanceláři peníze má. On jí k tomu řekne i to kde má zbraň. Johny tuší že umírá a chce holku. Je vybrána Julie. Tu však matka odmítne a chce Ginu. Nakonec donutí, aby se jejich chlapi mezi sebou poprali. Dave prohrává a Annette má umírajícímu posloužit. Beth Izaacovi prchá a nastává honička. Nakonec je však lapena. Annetta je nucena nahoře dělat striptýz a Julie dole přiznává svůj poměr s Danem. Dochází k šarvátce a Davovi je ustřelena půlka hlavy. Izaac zraní policistu a Beth přinutí jej ještě přejet autem. Ta všakna poslední chvíli strhne řízení. A ve sklepě je mučen Treshawn vařící vodou za inicializaci Ginina útěku. Dan je zase týrán psychicky a jeho milence jsou zapáleny vlasy. Zajatci pak podniknou útok a zapíchnou Addleyho. Matak to zavolá Izaacovi a chce, aby Beth přivedl živou. George řekně před Lydií matce pravdu, totiž že je neplodná a děti nejsou její. Johny je naložen do auta, kde umírá. Matka již dávno své nalezla peníze, které Beth ukrývala za zrcadlem. Ta tvrdí, že to udělala pro své dítě. A že je těhotná. I polomrtvý Johny střílí a míří dobře. Dochází k dramatickému střetu zajatců a gangsterů…  Autor: Pitryx

režie:
Darren Lynn Bousman
 
 
hraje:
Rebecca De Mornay (Natalie Koffinová (The Mother)), Jaime King (Beth Sohapiová), Briana Evigan (Annette Langstonová), Patrick Flueger (Izaak 'Ike' Koffin), Deborah Ann Woll (Lydia Koffinová), Matt O'Leary (Jonathan 'Johnny' Koffin), Warren Kole (Addley Koffin), Jessie Rusu (Melissa McGuireová), Shawn Ashmore (George Barnum), Frank Grillo (Daniel Sohapi), Tony Nappo (Dave Lowe), Lisa Marcos (Julie Rossová), Kandyse McClure (Gina Jacksonová), Lyriq Bent (Treshawn Jackson), A. J. Cook (Vicky Riceová), J. LaRose (Terry), Alexa Vega (Jenna Lutherová), Stan Lesk, Will Woytowich (zdravotník), Omar Khan (chirurg), Andrew Bryniarski, Chris Sigurdson (policajt)
 
 
námět:
Charles Kaufman (scénář původního filmu 'Mother's Day' (1980)), Warren Leight (scénář původního filmu 'Mother's Day' (1980)), Scott Milam
 
 
scénář:
Scott Milam
 
 
kamera:
Joseph White
 
 
hudba:
Bobby Johnston
 
 
kostýmy:
Leslie Kavanagh
 
 
střih:
Hunter M. Via
 
 
zvuk:
Mark L. Mangino, Jeffrey A. Pitts, Leon Johnson
 
 
zvláštní efekty:
Al Benjamin (koordinátor)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Bobby C. King
 
 
vizuální efekty:
Jon Campfens (supervize)
 
 
výprava:
Anthony A. Ianni
 
 
výkonný producent:
Charles Kaufman, Lloyd Kaufman, Jessie Rusu, Andrew Golov, J. David Williams
 
 
producent:
Brett Ratner, Richard Saperstein, Jay Stern, Brian Witten
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.