Monsieur Verdoux (1947)

Monsieur Verdoux
82.8 %
 
 

Další název: Pan Verdoux

    Žánr: komedie / krimi / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 124 min.
Děj filmu se odehrává v Paříži třicátých let. Monsieur Verdoux přišel o své jmění v době hospodářské krize. Spořádaný bankovní úředníček coby sňatkový podvodníček spáchá několik vražd, aby uživil svoje postižené dítě a ženu. Když ho jeden známý oběti pozná a odhalí jako nebezpečného podvodníka, rezignuje, dozná se k vraždám a je odsouzený k trestu smrti.
Film vychází z pravdivého příběhu vraha žen Landrua. Je prvním Chaplinovým konvenčním filmem, kde neztvárnil postavičku tuláka s buřinkou a hůlkou, kterého dosud měli diváci v paměti.
curil  Autor: curil

režie:
Charlie Chaplin (.)
 
 
hraje:
Charlie Chaplin (Henri Verdoux / Varnay / Bonheur / Floray), Mady Correll (Mona Verdouxová), Allison Roddan (Peter), Robert Lewis (Maurice Bottello), Audrey Betz (Martha), Martha Raye (Annabella Bonheurová), Ada May (Annette), Isobel Elsom (Marie Grosnayová), Marjorie Bennett (služebná), Helene Heigh (Yvonne), Margaret Hoffman (Lydia Florayová), Marilyn Nash (dívka), Irving Bacon (Pierre Couvais), Virginia Brissac (Carlotta Couvaisová), Almira Sessions (Lena Couvaisová), Vera Marshe (Mrs. Vicki Darwinová), John Harmon (Joe Darwin), Barbara Slater (květinářka), Foster H. Phinney
 
 
scénář:
Charlie Chaplin (.), Orson Welles (.)
 
 
kamera:
Curt Courant (..)
 
 
hudba:
Charlie Chaplin (.)
 
 
střih:
Willard Nico (.)
 
 
producent:
Charlie Chaplin (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.