Moje matka je na holky (2001)

Moje matka je na holky (A mi madre le gustan las mujeres)
64.7 %
 
 

A mi madre le gustan las mujeres

Další název: Moje matka je na ženský

    Žánr: komedie
    Země: Španělsko
    Premiéra v ČR: 11.11.2004        
    Délka: 96 min.
ELVÍŘE (LEONOR WATLING) je něco přes dvacet a je stejně krásná jako nejistá. Žije se svými sestrami, JIMENOU (MARÍA PUALTE) a SOL (SILVIA ABASCAL) v matčině domě. Jejich matka SOFÍA (ROSA MARÍA SARDÁ) je slavná klavíristka, která už léta neudržuje s otcem svých dcer kontakt. Oslavy svých narozenin využije SOFÍA k tomu, aby dívkám oznámila velmi důležitou zprávu: opět se zamilovala. Dcery přijmou tuto novinu kladně. Matka je varuje, že její láska je o hodně mladší než ona. („Výborně, mami. To je tím, že tak skvěle vypadáš“). Je z České republiky a také hraje na klavír... Klíčová informace přichází až na konec: Je to žena. Sestry se pokusí zpočátku reagovat podle očekávání jako moderní, tolerantní a progresivní ženy. Ale ve skutečnosti je ta zpráva zasáhne víc, než by si byly ochotny připustit. Otřesena je zejména neurotická ELVÍRA. Matčina zpráva v ní vyvolá hlubokou krizi související s její vlastní sexuální identitou. Navíc, tato krize přichází v okamžiku, kdy ELVÍRA, která měla vždycky katastrofální vztahy, potká muže, jenž by se mohl stát její životní láskou.

Sestry rychle zapomenou na dobré úmysly a všechny tři se pustí do šíleného dobrodružství ve snaze zabránit vztahu české dívky s jejich matkou... Do dobrodružství, které skončí jinak, než si představovaly.

režie:
Daniela Fejerman, Inés París
 
 
hraje:
Leonor Watling (Elvira), Rosa Maria Sardà (Sofía), Maria Pujalte (Jimena), Eliška Sirová (Eliška), Silvia Abascal (Sol), Chisco Amado (Miguel), Xabier Elorriaga (Carlos), Álex Angulo (Bernardo), Aitor Mazo (Ernesto), Mario Gas (otec), Sergio Otegui (Javier), Václav Obermaier (Tomáš), Fernando Colomo (oddávající)
 
 
scénář:
Daniela Fejerman, Inés París
 
 
kamera:
David Omedes
 
 
hudba:
Juan Antonio Bardem, Andy Chango
 
 
kostýmy:
Vicente Ruiz
 
 
střih:
Fidel Collados
 
 
zvuk:
Julio Recuero
 
 
vedoucí produkce:
Marta Miró
 
 
produkce:
Fernando Colomo
 
 
výprava:
Soledad Seseña
 
 
osvětlovač:
Otto Kobylák
 
 
výkonný producent:
Beatriz de la Gándara
 
 
překlad:
Šárka Valverde
 
 
vedoucí výroby:
Marta Miró
 
 
rekvizity:
Iñaki Rubio
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.