Modrá krev (2014) [TV cyklus]

Obrázek není k dispozici.
74.5 %
 
 
    Žánr: dokument
    Země: Česká republika
    Délka: 52 min., 8 dílů
Šlechtické rody jsou přímým pojítkem českého národa s jeho vlastní historií jako součást kulturního dědictví naší vlasti a jsou to ti, kteří na svou skutečnou vlast nezanevřeli i bez oficiálních šlechtických titulů se dále starají o mnoho kulturních památek.

Hrabě František Kinský v dokumentární sérii provází spletitými životními příběhy české aristokracie, které poznamenaly nelehké zážitky z minulého režimu. Tímto cyklem Česká televize vrací povědomí národu o jeho společné historii a ukazuje obrovskou pokoru, vědomí tradic i skutečných hodnot a zároveň i zodpovědnost za svěřený rodinný majetek, které jsou šlechtě vlastní a právem se vyspělých státech řadí k elitám národů.

Také spatříme i tu pověstnou noblesu jejich sídelních zámků a hradů. Poznáme přesně ty hodnoty, které v dnešní překotně konzumní době tak moc postrádáme.

Mnozí z nejmladší generace aristokracie vyrostli v exilu a někdy ani neznali rozmanitou historii země předků. Po sametové revoluci se vrátili, převzali rodinné dědictví, které pro další generace pečlivě opečovávají a vracejí život tam, odkud měl v minulosti navždy zmizet.

Jak se vyrovnávají s českým prostředím? Jak náročné je dostát rodinnému krédu v době, kdy čest již není na špici společenského zájmu?  Autor: ert

režie:
Alena Činčerová
 
 
námět:
Alena Činčerová
 
 
scénář:
Alena Činčerová
 
 
kamera:
David Ployhar (Hlavní kameraman), Martin Čech (Hlavní kameraman), Ervín Sanders (Hlavní kameraman), Pavel Brynych (Hlavní kameraman)
 
 
hudba:
Alena Činčerová (hudební režie)
 
 
střih:
Martin Steklý, Jan Skalský, David Matras (střih záznamu)
 
 
zvuk:
Michal Janoušek, René Sládek
 
 
vedoucí produkce:
Simona Nováčková
 
 
II. kamera:
Robert Novák, Jan Šťastný, Tomáš Pavelek, Marcel Beneš, Aleš Průcha (steadicam), Filip Brázdil (letecké záběry), Antonín Nevrlý (letecké záběry), Tomáš Andrle (0)
 
 
vizuální efekty:
Ivan Dvořák (barevné korekce)
 
 
dramaturgie:
Josef Albrecht
 
 
asistent kamery:
Kamil Kuzník
 
 
odborný poradce:
František Kinský
 
 
fotograf:
David Ployhar
 
 
speaker:
Miroslav Etzler
 
 
výkonný producent:
David Boháč
 
 
účinkuje:
František Kinský (průvodce), Barbora Jarošová-Kinská, Jiří Lobkowicz, Zdenka Lobkowiczová, Jaroslav Lobkowicz, Alexander Colloredo-Mansfeld, Alyssa Kolowratová, Konstantin Kinský
 
 
kreativní producent:
Lenka Poláková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.