Milenci (1958)

Milenci (Les Amants)
80 %
 
 

Les Amants

Další název: The Lovers

    Žánr: drama
    Země: Francie
    Délka: 90 min.
Jeanne Tournier žije se svým manželem a dítětem v honosném venkovském sídle. Jejímu naturelu to ovšem nesvědčí a snaží se od stereotypního života odreagovat. Často jezdí spolu se svou přítelkyní Marthou do Paříže na večírky zdejší smetánky. Na jednom z nich ji zaujme Raoul Flores, který se jí začne dvořit a daří se mu.
Jeannin manžel tuší, že ho žena podvádí a proto jí přinutí pozvat Marthu a Raoula na večeři. V den, kdy se má večeře konat se Jeanne porouchá automobil. Seznámí se s Bernardem, který ji odveze domů. Její muž je mladíkovi vděčný a pozve ho na večeři. Bernard, přestože se k němu Jeanne chovala nadřazeně, přijímá. Právě tento mladík zamíchá povrchními vztahy i láskami během jedné noci...  Autor: simca.talpi

režie:
Louis Malle
 
 
hraje:
Jeanne Moreau (Jeanne Tournier), Alain Cuny (Henri Tournier), José Luis de Villalonga (Raoul Flores), Jean-Marc Bory (Bernard Dubois-Lambert), Judith Magre (Maggy Thiebaut-Leroy), Gaston Modot (Coudray), Michéle Girardon (sekretářka), Claude Mansard (Marcelot), Georgette Lobre (Marthe), Patricia Maurin (Catherine, Jeanina dívka), Lucienne Hamon (Chantal), Pierre Frag, Gib Grossac, Jean-Claude Brialy (číšník)
 
 
námět:
Dominique Vivant (román Není zítřků (Point de Lendemain))
 
 
scénář:
Louis Malle, Louise de Vilmorin
 
 
kamera:
Henri Decae
 
 
střih:
Léonide Azar
 
 
zvuk:
Pierre-André Bertrand
 
 
výprava:
Bernard Evein
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.