Měli jste být se mnou (1987)

Měli jste být se mnou (Wish You Were Here)
30 %
 
 

Wish You Were Here

Další název: Too Much; Chtěla bych, abys tu byla

    Žánr: komedie / drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 92 min.
„Příběh o šestnáctileté dívce, která prožívá odvážená léta dospívání a prvních sexuálních zážitků.“
Děj filmu je zasazen do klidného anglického přímořského maloměsta, do doby po druhé světové válce. Šestnáctiletá Linda vyrůstá v neúplné rodině, jen s ovdovělým otcem a mladší sestrou. Je to dívka předčasně vyspělá a nespoutaná, šokuje své sousedy vyzývavým oblékáním, nemravným chováním i vulgární mluvou a její otec se už vzdal snahy s tím něco udělat. Ale pod drzou fasádou se schovává osamělá duše, dodnes trpí ztrátou své matky v raném věku, která hledá lásku a své místo v životě. Linda je znuděná pracovními příležitostmi, které často ztrácí, nudí ji i místní mladí muži. Svou první sexuální zkušenost získává s dvacetiletým Davem, ale potom, co se vyspí s jedním otcovým přítelem, mužem středního věku, se její život od základu změní. Linda otěhotní a její otec, poněkud zkostnatělý a konvenční muž, se jí zřekne. Dívka se zoufale snaží vyhledat ilegální pomoc, ale nakonec se rozhodne stát se matkou.

Film scenáristy a režiséra Davida Lelanda je jedním z nejúspěšnějších snímků nového britského filmu, frivolní komedie s melancholickými podtóny, zábavná i dojemná studie problémů dospívání. Název filmu je vlastně povzdechem Lyndy nad ztrátou matky.  Autor: Veronika42

režie:
David Leland
 
 
hraje:
Emily Lloyd (Lynda Mansellová), Tom Bell (Eric), Jesse Birdsall (Dave), Clare Clifford (paní Parfittová), Barbara Durkin (Valerie), Geoffrey Hutchings (Hubert Mansell), Chloe Leland (Margaret), Pat Heywood (teta Millie), Susan Skipper (Lyndina matka), Charlotte Barker (Gillian), Geoffrey Durham (Harry Figgis), Sheila Kelley (Joan Figgisová), Neville Smith (správce kina), Lee Whitlock (Brian), Heathcote Williams (dr. Holroyd), William Lawford (strýc Brian), Pamela Duncan (paní Hartleyová), Ben Daniels (policista)
 
 
scénář:
David Leland
 
 
kamera:
Ian Wilson
 
 
hudba:
Stanley Myers
 
 
střih:
George Akers
 
 
výprava:
Caroline Amies
 
 
producent:
Sarah Radclyffe
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.