Mé soukromé Idaho (1991)

Mé soukromé Idaho (My Own Private Idaho)
73.7 %
 
 

My Own Private Idaho

    Žánr: drama / road-movie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
Scott, pocházející z prostředí městské smetánky, se nechce nechat svázat konvencemi vyšší třídy a tak se pohybuje po světě nespoután konvencemi a živí se různými způsoby, mezi které patří i prostituce. Jednoho dne potká Mika, chlapce trpícího narkolepsií a pocházejícího z naprosto opačného konce společenského žebříčku. S občasnými záchvaty, které přicházejí ve vypjatých chvílích, nebo naopak ve chvílích pohody, sní Mike o své matce, kterou neustále hledá.
Spřízněni pocitem vyděděnosti se z nich stanou přátelé. Mike je ovšem homosexuál a jeho pocity jsou trošku jiné než Scottovy, který je schopen opětovat vzájemné city pouze přátelstvím...Stanou se společníky na cestě k vysněnému místu, někde mimo společnost, kterou neuznávají a které zase nechybí oni dva...Jejich přátelství jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě...  Autor: michal33

režie:
Gus Van Sant
 
 
hraje:
River Phoenix (Mike Waters), Keanu Reeves (Scott Favor), William Richert (Bob Pigeon), Rodney Harvey (Gary), James Russo (Richard Waters), Chiara Caselli (Carmella), Alan Parker (Digger), Flea (Budd), Grace Zabriskie (Alena), Tom Troupe (Jack Favor), Udo Kier (Hans), James Caviezel (pracovník odbavovací haly), Jessie Thomas (Denise), Sally Curtice (Jane Lightworková), Robert Lee Pitchlynn (Walt), Mickey Cottrel (Daddy Carroll)
 
 
námět:
William Shakespeare (hra Jindřich IV.)
 
 
scénář:
Gus Van Sant
 
 
kostýmy:
Vanessa Vogel
 
 
zpěv:
Madonna (performer: "Cherish")
 
 
překlad:
Barbora Knobová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.