Marta Kubišová naposledy (2017)

Marta Kubišová naposledy
    Žánr: hudební
    Země: Česká republika
    Délka: 52 min.
Recitál přední české interpretky u příležitosti ohlášeného konce pěvecké kariéry z pražské Lucerny.

Slavnostním koncertem ve velkém sále pražské Lucerny se 27. října 2017 uzavřela velkolepá kariéra jedné z ikon české populární hudby, zpěvačky Marty Kubišové, která se stala nejen symbolem neopakovatelného hudebního kvasu šedesátých let, ale také pevného lidského a uměleckého postoje, který pro ni, vzhledem k nesouhlasu s politickým režimem v někdejším Československu, znamenal dvacetiletý zákaz činnosti. V roce 1989 se pro mnohé stala jednou z tváří Sametové revoluce a píseň Modlitba pro Martu v jejím podání je neodmyslitelně spojena s dramatickými okamžiky československých dějin v letech ’68 a ’89.

S Martou Kubišovou se do velkého sálu Lucerny, který je spjat se začátkem její profesionální kariéry, přišly rozloučit mimo jiné hvězdné osobnosti jako Václav Neckář, Lucie Bílá nebo Aneta Langerová. Hudebního nastudování se ujal Petr Malásek se svou skupinou.
Česká televize

režie:
Roman Petrenko
 
 
kamera:
Petr Hykš
 
 
střih:
Ľubomír Čechovič, Petr Říha
 
 
zvuk:
Petr Sýs, Petr Kaláb, Michal Pekárek
 
 
vedoucí produkce:
Petr Herák
 
 
dramaturgie:
Jan Tengler
 
 
výkonný producent:
Veronika Slámová
 
 
účinkuje:
Marta Kubišová, Václav Neckář, Lucie Bílá, Aneta Langerová, Petr Malásek (klávesové nástroje), Josef Štěpánek (kytara), Martin Lehký (baskytara), Pavel Zbořil (bicí), František Kop (saxofon), Naďa Weperová (doprovodné vokály), Alena Průchová (doprovodné vokály), Adam Koubek (doprovodné vokály)
 
 
kreativní producent:
Vítězslav Sýkora
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.