Marabunta: Mravenci útočí (1998) [TV film]

Marabunta: Mravenci útočí (Legion of Fire: Killer Ants!)
47.8 %
 
 

Legion of Fire: Killer Ants!

Další název: Marabunta; Termiti; Marabunta: Vraždiace mravce (SK); Legion of Fire: Killer Ants!

    Žánr: horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 94 min.
POZOR SPOILER

Dva mladí lidé jsou v přírodě. On chce dofotit film, proto žádá svou partnerku, aby vylezla na středně velký kopeček. Ona to udělá a jemu film dojde. Když jde pro další, slyší volání o pomoc a běží zpět. Ji něco tahá do díry, a když se jí snaží pomoci, je do díry vtažen také.

Jim Conrad je expert na entomologii. Na dovolenou přijíždí do těch míst, kde došlo k neštěstí s těmi dvěma. Loví s kamarádem ryby, ale ty jakoby zmizely. Pak narazí na losa okousaného skoro na kost. Dva lovci tvrdí, že jej postřelili před hodinou. Nato Jim a kamarád najdou mrtvého Murdocka, muže, jenž zde měl srub. Případu se ujímá místní šerif. Jim se ubytuje vedle místní učitelky Laury. Ta mu upřesní poměry a jeho napadne, že by to mohli dělat mravenci. Těm jako další oběť posloužila místní žena Margie, jejíž prst a ostatní části těla si mravenci zrovna odnášejí. Šerifův syn Chad si jde hrát s kamarádem Scottem, který vyleze na stejný pahoreček jako dívka na začátku příběhu. I on je vtažen dovnitř. Dochází k mírnému otřesu půdy, to dělá místní sopka. Šerif s pomocníkem také vylezou na pahorek, ale již zcela zbytečně. Jim tvrdí, že do dvaceti čtyř hodin bude městečko napadeno mravenci, ale když najdou její královnu a zničí ji, mravenci zmizí. A tak ji jdou Jim a Laura hledat, přičemž jsou svědky havárie vrtulníku, jehož pilota mravenci napadli. I Laura s Jimem jsou napadeni a jsou nuceni prchat na kanoi. Mravenci jsou stále drzejší a drzejší. Výbušné směsi je sice zpomalí, ale ne moc. Malý Chad se ukryje ve školním autobuse, ze kterého jej dostanou až Jim a učitelka. Otec pro ně přijíždí na poslední chvíli. Do vyhození průsmyku do povětří zbývá dvanáct minut, ty jsou nuceni využít k útěku. Jenže průsmyk je odpálen dříve a oni se vydávají k přehradě. Zde je čeká boj o přežití…  Autor: Pitryx

režie:
Jim Charleston ((jako James Charleston)), George Manasse
 
 
hraje:
Eric Lutes (dr. Jim Conrad), Julia Campbell (Laura Silsová), Mitch Pileggi (šéf policie Jeff Croy), Jeremy Foley (Chad Croy), Bill Osborn (důstojník Dave Blount), Dallen Gettling (Bob Hazzard), Don Shanks (Greywolf), Patrick Fugit (Scott Blount), Kim Landry (Sarah), Jeanette Marie Puhich (Margie), Christine Romeo (Fran), H.E.D. Redford (Maynerd Perth), Rob Greyhill (lovec), Kevin Rahm (Glenn), Ron Sarchian (Glenn), Duane Stephens (lovec)
 
 
scénář:
Wink Roberts, Linda Palmer
 
 
kamera:
Don E. FauntLeRoy
 
 
hudba:
Daniel Licht
 
 
výprava-architekt:
Seven L. Nielsen
 
 
kostýmy:
Sylvia Vega-Vasquez
 
 
střih:
Jim Cross
 
 
zvuk:
Jonathan "Earl" Stein
 
 
výtvarník:
John R. Uibel
 
 
zvláštní efekty:
Craig Weiss
 
 
koproducent:
Kirt Eftekhar
 
 
masky:
Gina Homan
 
 
asistent režie:
Robert Andrew Reeves (druhý asistent), Jonathan Giles Zimmerman (první asistent)
 
 
výkonný producent:
Michael I. Levy, Irwin Meyer
 
 
producent:
George Manasse
 
 
kaskadér:
Kathy Jarvis, Scott Duthie, Ron Sarchian (double)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.