Manželství v nebezpečí (1943)

Manželství v nebezpečí (Du gehörst zu mir)

Du gehörst zu mir

Další název: Poslední dobrodružství; Das letzte Abenteuer

    Žánr: drama
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 89 min., 2439 metrů
"Manželství v nebezpečí". Tento Ufa-film, tenkrát nově zpracoval příběh, v němž manžel, slavný lékař, zanedbává svou krásnou ženu, kterou však miluje. Krásná paní se baví hrou na piano, teskní a nakonec se odhodlá utéci s přítelem a zároveň mladším kolegou svého muže.

Je ale těžce nemocná, manžel i přítel jí jakoukoli cestu zakáží. Paní ujíždí sama, chce zemřít. Nakonec se podrobí operaci, kterou jistou rukou provede její muž a manželství je bohudík zachráněno.

Roli slavného lékaře, obětujícího práci sebe a málem i milovanou ženu, hrál Willy Birgel. V tvrdé a přece milé chlapecké tváři druhého lékaře diváci neomylně poznali Viktora Staala. A jistě je nenechal chladným ani pohled na krásný a křehký zjev Lotte Kochové. Ale to všechno ještě nestačilo. Vleklá gradace, v níž se nakonec ztratilo samo vyvrcholení, přes skvělé představitele, přes zvláštní dojímavě půvabný hlásek Lotte Kochové, neupoutal diváka tak, jak by měl. Škoda.  Autor: Asmodej

režie:
Gerhard Lamprecht
 
 
hraje:
Willy Birgel (profesor dr. Burkhardt), Lotte Koch (Vera Burkhardtová), Viktor Staal (dr. Groone), Margarete Schön (Groonova matka), Leo Peukert (Tewes, nakladatel), Erika von Thellmann (paní Tewesová), Eva Tinschmann (Maria), Willi Rose (Friebe, správce), Ilse Fürstenberg (paní Friebeová), Robert Forsch (dr. Schrader), Werner Pledath (profesor Hartmann), Albert Hehn (dr. Wilcke), Paul Bildt (dr. Graeve), Eduard Wenck (Hohmann, vrátný), Elisabeth Botz (Emma, kuchařka), Friedrich Beug, Katharina Brauren, Gerhard Dammann, Harald Foehr-Waldeck, Karl Hannemann, Otto Henning, Ernst Karchow, Karl Platen, Oscar Sabo, Ernst Stimmel, Ilse Stobrawa, Franz Weber
 
 
námět:
Sándor Márai (motivy z divadelní hry "Kaland - Das letzte Abenteuer"), Walther von Hollander (podle knižní předlohy), Richard Riedel (podle knižní předlohy)
 
 
kamera:
Ekkehard Kyrath
 
 
hudba:
Hans-Otto Borgmann
 
 
kostýmy:
Carl Heinz Grohnwald, Sophie Sauter
 
 
střih:
Wolfgang Wehrum
 
 
zvuk:
Carl Erich Kroschke
 
 
výtvarník:
Erich Kettelhut
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Carl Ludwig Löffert, Wilhelm Marchand
 
 
asistent režie:
Walter Steffens
 
 
vedoucí výroby:
Richard H. Riedel
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.