Man-Thing (2005)

Man-Thing (Man Thing)
43.5 %
 
 

Man Thing

    Žánr: horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 93 min.
Do ropného městečka v divočině přijíždí nový šerif Kyle Williams (Matthew Le Nevez) na místo zmizelého šerifa Coreliho. Jeho zástupce Eric Fraser (Alex O´Lachlan) jej ihned zasvětí do všeho, co se tu stalo. Mizí lidé. Začalo to místním šamanem Sallisem, jenž zmizel první. Včera také zmizel místní mladík Billy James (James Coyne), jeho dívka Sára (Imogen Bailey) je z toho v šoku a nemluví.

Poté jedou za místní koronerem Valem (Brett Leonard) na pitevnu. Ten volal, že už Billyho našli a má ho na stole. Pohled na jeho tělo je více než odpudivý. Jsou také povolání vyřešit demostraci před ropnou stanicí, kde Kyle zatkne vůdkyni demonstrace Teri Richards (Rachel Taylor). Kyle se zde setká i s majitelem Fredem Schistem (Jack Thompson) a jeho synem Jakem (Pat Thomson). Oba dva jej, i přes tuto nepříjemnou záležitost, mile přivítají. Na policejní stanici Kyle vyslýchá Teri, kterou však zakrátko propustí.

Potkají se další den v baru na snídani, kde jej Teri seznámí se zvláštním indiánem Petem Hornem (Riwiri Paratene). Své služby mu chce nabídnout též jistý Mike Ploog (Robert Mammone), jehož však rychle zpacifikují už na pohled dva nepříjemní bratři Rodney (Ian Biss) a Wayne (John Batchelon) Thibodeauxové.

Schist povolal šerifa Kyle na své ropné věže, které byly v všechny noci zničeny. Schist a jeho lidé mají podezření na jistého Rene LaRoque (Steve Bastoni) a i na starého indiána Pete Horna. Na cestě zpět na stanici zažije Kyle v bažinách podivné setkání s LaRoquem. A poté objeví i torzo těla bývalého šerifa, které odveze koronerovi na pitevnu. Spolu s ním musí následně odjet na hlavní ropnou stanici, kde je nalezeno zmasakrované tělo, s větví prorostlou do úst, předáka Steva (William Zapp). Val poví Kylemu o těch předešlých mrtvých tělech. Vypadaly obdobně.

Podezření ukazuje na LaRoqua. Shist si dokonce najme bratry Thibodeauxe, aby mu ho našli. Kyle s Fraserem je varují, aby nejednali nelegálně. Potom se vydají na člunu do bažin, kde jim odejde motor a oni pádlují dál ručně. Kyle se od Frasera dozvídá o posvátném místě zvaném Temná voda. Dopádlují až k Ploogově obydlí. Ten však není doma. Fraser tady na něj zůstává čekat a Kyle se v jedné z kánoí, které jsou tu přivázány k molu, vydává sám hledat LaRoque.

Mezitím oba bratry Thibodeauxe, kteří v bažinách také pátrají po LaRoque, zabije podivná nestvůra z bažin. Kyle teď pátrá pěšky a chytí se do jedné z LaRoqueho pastí. Ten vzápětí přichází a říká mu pravdu o Schistovi, Temné vodě a také o Sallisovi. Kyle se z jeho pasti dostane a napadne jej.L aRoque uteče a Kyle uvidí, jak jeho zástupce Frasera roztrhne na kusy nestvůra z bažin. Pak je omráčen a upadne do bezvědomí. Když se probere, uvidí Mikea Plooga, jak fotí kusy Fraserova těla. Chce ho zatkonout, ale nakonec to neudělá.

Ráno jde Kyle za Teri a chce po ní, aby ho odvedla za Petem Hornem. Od něj žádá radu. Nedozví se však to, co potřebuje, i když tuší, že Pete toho ví o dost víc. Kyle se zde setká také se Schistem a jeho synem. Dost se spolu pohádají a rozejdou se ve zlém. Indián Pete Horn se pomodlí ke svým bohům a vyrazí ve člunu k doupěti nestvůry, která ho i přes jeho zaříkávání stejně zabije.

Kyle, jenž se zblížil s Teri, se vyzbrojil brokovnicí a sám se vydá také do bažin. Zastaví se u Plooga, kde spatřil Schistovu loď, a pokračuje dál pěšky. Kolem obchází jako duch LaRoque a zabije mladého Schista. Starší Schist zase zastřelí Plooga, který se jej snažil v bažině vyfotit. Kyle se setká s Teri, která mu přijela říct, že koroner Val jí telefonoval, že šerifa Coreliho někdo zastřelil zezadu a z malé vzdálenosti.

Poté Kelyho vede k Temné vodě. Tam zatím LaRoque, který podminoval ropnou věž, chce zastřelit Schist. Nestane se tak, protože se tam objeví Teri a Kyle. Toho Schist postřelí do ramene. Objeví se také nestvůra z bažin, která zabije Schista a chystá se zaútočit na Teri a Kyle. Ještě je tu ale LaRoque. Ten odpálí nálože s úmyslem nestvůru zabít. On sám přitom zahyne, nestvůra však ne.

Ta, až když uvidí zničenou ropnou věž, zmizí v bažině dokud......
Teri s Kyle odcházejí.......


Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.  Autor: M.A.G.

režie:
Brett Leonard
 
 
hraje:
Matthew Le Nevez (šerif Kyle Williams), Rachel Taylor (Teri Elizabeth Richards), Jack Thompson (Frederic Schist), Rawiri Paratene (Pete Horn), Alex O'Loughlin (zástupce Eric Fraser), Steve Bastoni (Rene LaRoque), Robert Mammone (Mike Ploog), Patrick Thompson (Jake Schist), William Zappa (Steve Gerber), John Batchelor (Wayne Thibadeaux), Ian Bliss (Rodney Thibadeaux), Brett C. Leonard (Val Mayerick), Imogen Bailey (Sarah), James Coyne (Billy James), Cheryl Craig (Michele)
 
 
námět:
Steve Gerber
 
 
scénář:
Hans Rodionoff
 
 
kamera:
Steve Arnold
 
 
hudba:
Roger Mason
 
 
kostýmy:
Cappi Ireland
 
 
střih:
Martin Connor
 
 
zvuk:
Liam Egan (design)
 
 
produkce:
Avi Arad, Scott Karol, Christopher Petzel
 
 
výtvarník:
Charlie Revai
 
 
zvláštní efekty:
Paul Katte, Nick Nicolaou (maskérské), Luke Polti
 
 
koproducent:
Gimel Everett
 
 
koordinátor kaskadérů:
John Walton
 
 
vizuální efekty:
Tony Clark (supervize)
 
 
výprava:
Tim Ferrier, Peter Pound
 
 
výkonný producent:
Kevin Feige, Stan Lee, Rudolf G. Wiesmeier
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.