Malý velký hokejista (1982)

Malý velký hokejista
57.7 %
 
 
    Žánr: dobrodružný
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 1.3.1983        
    Délka: 80 min.
„Příhody třináctiletých hokejistů, kterým se nevyhýbají negativní průvodní jevy tohoto sportu. Nemůže tomu zabránit ani zkušený trenér Tomek.“
Trenér Tomek, který má na starost oddíl třináctiletých hokejistů, se snaží vštípit svým svěřencům sportovní zásady nejen pro hru, ale také pro život a snaží se je přesvědčit, že základem každého úspěchu není talent, ale každodenní tvrdá píle. Nejvíce starostí mu přitom dělají dva z nejlepších hráčů oddílu. Jedním je David Válek, svědomitý, solidární a veselý chlapec, který je oporou oddílu, chybí mu však rodinné zázemí, protože jeho rozvedená matka se věnuje spíše svým pánským návštěvám než synovi. Druhým pak sebevědomý Petr Gazdoš, poněkud lajdácký individualista, který hřeší na to, že je nejlepším střelcem oddílu. Nejsou to však jediné starosti, které musí řešit. K těm dalším patří například paní Hájková, která se pokouší Tomka donutit vysokým postavením svého manžela k tomu, aby jejímu synáčkovi dal více prostoru v zápasech, a to i přesto, že patří k nejslabším hráčům oddílu. Otázkou je, zda stačí promluvit s Davidovou matkou, dát Petrovi malou lekci o jeho případné postradatelnosti a ukázat Hájkovu otci, že jeho syn nemá pro hokej vlohy.

Zdroj: Nova

režie:
Josef Pinkava
 
 
hraje:
Zdeněk Komínek (žákovský hokejista David Válek), Jiří Guryča (hokejista zvaný Budulínek), Jiří Tomek (trenér Miroslav Pavlica), Ladislav Mrkvička (Gazdoš, Petrův otec), Zuzana Fišárková (Gazdošová, Petrova matka), Hana Maciuchová (servírka Anna Válková, Davidova matka), Jiří Císler (Arnošt, přítel Davidovy matky), Josef Vinklář (Hájek, otec Slávka), Evelyna Steimarová (Hájková, matka Slávka), Věra Tichánková (babička Budulínka), Jana Gazdíková (učitelka), Jiří Lábus (funkcionář tělovýchovné jednoty), Martin Stropnický (pionýrský vedoucí Vláďa zvaný Viky), Jiřina Jelenská (školnice), Karel Semerád (Patrikův otec), Jana Tomečková (Patrikova matka), Pavla Severinová (uklízečka), Pavel Ročeň (hokejista Petr Gazdoš), Roman Richter (hokejista Marek), Jana Havlová (krasobruslařka Alena), Petr Erneker (hokejista Vašák), Markéta Kubová (Markétka, Budulínkova sestra), Václav Čapek (učitel), Marta Tomaníková (trenérka krasobruslařek), Pavel Láníček (lékař)
 
 
námět:
Milan Šimek
 
 
scénář:
Milan Šimek
 
 
kamera:
Karel Kopecký
 
 
hudba:
Zdeněk John
 
 
výprava-architekt:
Josef Havlíček
 
 
kostýmy:
Taťáňa Havlíčková (návrhy kostýmů), Marie Polášková, Lubomíra Jančová
 
 
střih:
Ivan Matouš
 
 
zvuk:
Radomír Koutek
 
 
text písně:
Michael Prostějovský, Jan Vyčítal
 
 
masky:
Stanislav Petřek (umělecký maskér)
 
 
dramaturgie:
Josef Vaculík, Jaroslav Petřík
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Dušan Schaffer, Jiří Zemanec
 
 
asistent kamery:
Arne Parduba
 
 
pomocná režie:
Ivan Frič
 
 
odborný poradce:
Miroslav Pavelka, Horst Valášek
 
 
spolupráce:
Zdeněk Skaunic
 
 
výprava:
František Santarius
 
 
nahrál:
Filmový symfonický orchestr
 
 
dirigent:
Štěpán Koníček
 
 
vedoucí výroby:
Zdeněk Stibor
 
 
skript:
Zdeňka Stiborová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.