Malý lord Fauntleroy (1936)

Malý lord Fauntleroy (Little Lord Fauntleroy)
78.3 %
 
 

Little Lord Fauntleroy

    Žánr: drama / rodinný
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 102 min.
Po smrti Cedricova otce, anglického šlechtice, žije i nadále malý Ceddy a jeho matka v Brooklynu. Cedricův dědeček, hrabě z Dorincourtu svého syna vydědil, protože se oženil z lásky s nemajetnou Američankou. Když ale poslední z Earlových zbývajících synů zemře, rozhodne se starý lord příjmout jako svého dědice Cedrica Fauntleroye.
Hrabě pošle pro Cedrica a jeho matku svého právníka, aby je odvezl do Anglie. Skromný, dobře vychovaný svou matkou - milý a oblíbený Cedric využívá svého nově nalezeného bohatství, a snaží se udělat radost i laskavosti pro své staré přátele. Odjíždí na panství svého děda, kde se svou laskavostí a dobrým srdcem stane miláčkem služebnictva a také se snaží překonat nenávist a nechuť svého dědečka ke své milované matce....


MartaH.CB  Autor: clara.bow

režie:
John Cromwell
 
 
hraje:
Freddie Bartholomew (Cedric Erroll), Dolores Costello (Dearest Mrs. Cedrica Errolaová), C. Aubrey Smith (hrabě Dorincourt), Guy Kibbee (Silas Hobbs), Henry Stephenson (Havisham), Mickey Rooney (Dick Tipton), Constance Collier (Lady Lorridaile), E.E. Clive (Sir Lorridale), Una O'Connor (Mary), Ivan F. Simpson (reverend Mordaunt), Helen Flint (Minna Tipton), Tempe Pigott (Mrs. Dibblová), Gilbert Emery (Purvis), Lawrence Grant (šéf policie), Lionel Belmore (Higgins), Reginald Barlow (Newick), Virginia Field (Miss Herbertová), Walter Kingsford (Mr. Snade), Mary MacLaren (děvče), Robert Emmett O'Connor (policista), Joan Standing (Dawsonová), Mary Gordon (farmářka), William Ingersoll (právník), Donald Haines (poslíček Harry), Anthony Kemble-Cooper (host na večírku)
 
 
scénář:
Hugh Walpole
 
 
kamera:
Charles Rosher
 
 
hudba:
Max Steiner
 
 
kostýmy:
Sophie Wachner
 
 
střih:
Hal C. Kern
 
 
producent:
David O. Selznick
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.