Malé děvče - velké štěstí (1933)

Malé děvče - velké štěstí (Kleines Mädel - großes Glück)

Kleines Mädel - großes Glück

Další název: Malé děvčátko - velké štěstí

    Žánr: komedie
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 76 min., 2092 metrů
Anny, dcera majitele autoopravny Schierka si v zábavném parku povšimnula pohledného mladého muže. V okamžiku, kdy spolu hovořili byli od sebe odtržení houfem rozveselených návštěvníků parku. Jiří, onen mladý muž, stejně jako Anna pak přemítali, jak se k sobě dostat a poznat více jeden druhého. Ve stejné době na zámku rodiny Petersfeldů se připravovalo vše k příjezdu komtesy Haubenkegelové.

Hraběnka Petersfeldová doufala, že by se její syn Egon mohl stát mužem komtesy a tak pomoci rodině finančně pomoci. Při pochůzce po zámku hraběnka zjistila, že hradní u zámeckých sklepů kdosi sebral jistící zámky. Komorník telefonicky požádal v autoopravně pana Schierka, aby někoho poslali, kdo by nové zámky instaloval. Z autoopravny vyslali Annu, když ostatní pomocníci měli plné ruce práce. Anna s sebou nesla nejen náhradní zámky, ale i nářadí, vše uložené v elegantním kufříku. Šla ve svých nejlepších šatech. Když šla pěšky k zámku, potkala kočár vypravený pro komtesu.

Kočí si myslel, že potkal komtesu, a proto ji přivezl na zámek. Zanedlouho na zámek přijela skutečná komtesa, která pochopila jak se věci mají a s Anny si ujednala, že Anny bude hrát i nadále komtesu a komtesa její společnici. Při cestě na zámek se za jízdy v kočáru Anny setkala s pohledným Jiřím, jak se ukázalo zástupcem větší továrny na automobily a domluvili si schůzku na následující den. Komtesa předstírající, že je společnicí slečny komtesy, poznala hraběte Egona, který s ní velmi společensky a ohleduplně jednal, bez toho, aby ji podceňoval pro její společenské postavení.

Když se Anna nedostavila domů, její otec ji nechal hledat policií. Když se Anna vrátila s Jiřím z krátkého výletu, že byl mezitím Jiří propuštěn svým šéfe. Zasadila se, aby byl Jiří přijat zpět do zaměstnání a nakonec vyšlo vše najevo. Pravá komtesa si vzala Egona a Anny učinila šťastným pohledného Jiřího.  Autor: Erkul

režie:
E.W. Emo
 
 
hraje:
Dolly Haas (Annie Schierkeová), Carl Esmond (Georg Hellwig (jako Willy Eichberger)), Adele Sandrock (hraběnka), Theo Lingen (Benzig, majitel Audagu), Reva Holsey (Gertrud, komtesa Haubenkegelová), Robert Thiem (hrabě Egon), Franz Klebusch, Charlie Kracker, Erich Radlof, Paul Rehkopf, Eugen Rex (Schierke, zámečnický mistr), Franz Weber (Streitmann, advokát), Martha Ziegler
 
 
námět:
Hans Julius Wille
 
 
scénář:
Max W. Kimmich
 
 
kamera:
Robert Baberske, Georg Bruckbauer, Walter Pindter
 
 
hudba:
Harald Böhmelt
 
 
kostýmy:
Ida Revelly, Wilhelm Scholz
 
 
střih:
W.L. Bagier
 
 
zvuk:
Eugen Hrich
 
 
vedoucí produkce:
Hans Conradi
 
 
výtvarník:
Fritz Maurischat
 
 
text písně:
Robert Adolf Stemmle, J. W. Sundt
 
 
masky:
Alfred Lehmann
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Willy Morrée
 
 
asistent režie:
W.L. Bagier, Alfred Gördel
 
 
dirigent:
Harald Böhmelt
 
 
producent:
Guido Bagier
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.