Made in USA (1987)

Made in USA (Made in U.S.A.)
60 %
 
 

Made in U.S.A.

    Žánr: akční / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 82 min.
„Snímek ve stylu Bonnie a Clyde o dvou mladících a stopařce, kteří cestou do slunečné Kalifornie propadají svodům zločinu.“
Dva mladíci (Chris Penn a Adrian Pasdar) žijí v hornickém městečku Centralia v Pensylvánii, kterému dominuje chudoba a nezaměstnanost. Nevidí zde pro sebe budoucnost, proto se rozhodnou odjet do Kalifornie. Na cestě svezou stopařku (Lori Singer), neodolají svodům zločinu a v Novém Mexiku se dostávají do potíží. Zároveň se smutkem sledují různé ekologické pohromy; snímku celkově dominuje post-industriální pesimismus, který je typický pro mnohá díla z této doby. Vyznačuje se nadprůměrným soundtrackem od věhlasných Sonic Youth, World Party a Timbuk 3, za zmínku stojí také působivá kamera a vynikající herecké výkony, které značně umocňují celkové depresivní ladění filmu. Film by neměl být zaměňován se stejnojmenným snímkem Jeana-Luca Godarda z roku 1966.

režie:
Ken Friedman
 
 
hraje:
Chris Penn (Tuck), Adrian Pasdar (Dar), Lori Singer (Annie), Judith Baldwin (Dorie), Jacqueline Murphy (Cora), Frank Beddor (Bud), Mark Carlton (prodavač aut), Katherine Kelly Lang (Kelly), Dean Paul Martin (kovboj), Rick Seaman (chlapík v Corvettě), Cindi Dietrich (dívka)
 
 
námět:
Zbigniew Kempinski, Nick Wechsler
 
 
scénář:
Zbigniew Kempinski
 
 
kamera:
Curtis Clark
 
 
střih:
Curtiss Clayton
 
 
kaskadér:
Keii Johnston, Donna Evans
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.