Lovec (1980)

Lovec (The Hunter)
71.1 %
 
 

The Hunter

    Žánr: akční / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 94 min.
„Není už jako zamlada, ale pořád umí být nebezpečný.“
Režisér Buzz Kulik na točil napínavý film podle skutečného života lovce lidí Ralpha Thorsona a zároveň se jedná o poslední film předčasně zemřelého Stevea McQueena.

Hlavní hrdina filmu Ralph Thorson, kterému přátelé přezdívají Taťka, je bývalým detektivem, který se nyní živí stíháním lidí, kteří se po kauci nechtějí vrátit k dalšímu vyšetřování nebo do vězení. Pro svou velkou praxi mu stíhání nedělá potíže a málokdy je neúspěšný. Mezi zločinci má poměrně velkou autoritu a tak většinou nedochází k nějakým velkým honičkám a přestřelkám. Jeho přítelkyně Dotty čeká dítě, ale Ralph se nijak do ženění nežene, nechce se mu měnit zaběhnutý život, a navíc je jeho povolání nebezpečné. Právě teď mu hrozí velké nebezpečí, když je z vězení propuštěn zabiják Mason, kterého právě Thorson zatýkal. Ten je rozhodnutý pomstít se Ralphovi pomstít a chce to učinit s pomocí Dotty, kterou si vyhlédl jako oběť. Napadne Ralphovu přítelkyni ve škole, kde učí, a drží ji jako rukojmí. A teď už jen čeká na Ralpha....  Autor: curil

režie:
Buzz Kulik
 
 
hraje:
Steve McQueen (Ralph 'Papa' Thorson ('Taťka')), Eli Wallach (Ritchie Blumenthal), Kathryn Harrold (Dotty), LeVar Burton (Tommy Price), Thomas Rosales (Bernardo), Ben Johnson (šerif Strong), Tracey Walter (Rocco Mason), Richard Venture (Spota), Teddy Wilson (Winston Blue), Ray Bickel (Luke Branch), Bobby Bass (Matthew Branch), Karl Schueneman (Billie Joe), Margaret Mary O'Hara (dítě v metro), Ralph Thorson (barman)
 
 
námět:
Christopher Keane (kniha), Ralph Thorson
 
 
scénář:
Peter Hyams, Ted Leighton, John Rester Zodrow ((neuveden))
 
 
kamera:
Fred J. Koenekamp
 
 
hudba:
Michel Legrand
 
 
kostýmy:
Denita Del Signore (ženské), Thomas Welsh (pánské)
 
 
střih:
Robert L. Wolfe
 
 
zvuk:
Jeff Bushelman (supervize)
 
 
dabing:
Petr Lenděl (zvuk - ČT 2010), Jiří Kodeš (režie - ČT 2010), Jan Šťastný (Ralph 'Papa' Thorson - ČT 2010), Alois Švehlík (Ritchie Blumenthal), Bohumil Švarc (Tommy Price), Jiří Plachý (Šerif Strong), Jaromír Meduna (Spota), Jakub Saic (Rocco Mason), Svatopluk Schuller (Bernardo), Bohdan Tůma (Luke Branch), Vojta Hájek (Billie Joe), Kateřina Lojdová (Dotty), Zbyšek Pantůček (Matthew Branch), Olga Pavlová (překlad), Zdeno Kubina (dramaturgie), Eva Maxová (as. režie), Lucie Matoušková (Vedoucí produkce), Alena Poledňáková (Vedoucí dramaturg), Vladimír Tišnovský (Šéfproducent)
 
 
zvláštní efekty:
Phil Cory
 
 
spolupráce:
Ralph Thorson (technický poradce)
 
 
výprava:
Ron Hobbs
 
 
producent:
Mort Engelberg
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.