Loupež po italsku (2003)

Loupež po italsku (The Italian Job)
79.3 %
 
 
 
Film na Blu-ray

The Italian Job

Další název: Lúpež po taliansky; The Italian Job - Jagd auf Millionen; Włoska robota

    Žánr: krimi / akční / thriller
    Země: Spojené státy americké / Francie / Velká Británie
    Premiéra v ČR: 11.9.2003        
    Délka: 111 min.
„Ber, uteč, pomsti se.“
Starý kasař John Bridger se pustí do poslední dokonale připravené loupeže před odchodem na odpočinek. S mladým parťákem Charliem Crokerem a dalšími členy bandy, fešákem Robem, Stevem, počítačovým expertem Lylem a černochem přezdívaným Levý ucho, se mu podaří uloupit v Benátkách trezor plný zlatých cihel v hodnotě přes třicet milionů dolarů. Na oslavě úspěšné akce všichni plánují, jak naloží se svým podílem. Pouze Steve tvrdí, že neví. Chce ale všechno uloupené zlato sám pro sebe a druhý den přepadne džíp, v němž banda lup převáží. Zabije starého kasaře Johna, zmocní se zlata a džíp s ostatními nechá shodit do řeky. Netuší, že se bývalým komplicům podařilo uniknout. O rok později se parta obrátí na Stellu Bridgerovou, dceru zabitého kasaře, která pracuje jako expert na bezpečnostní systémy a trezory. Zjistili, že zrádný Steve se objevil v Los Angeles, kde ukradené zlato prodává. Chtějí se pomstít a vzít si ho zpátky, chybí jim však dobrý kasař. Stella po krátkém váhání souhlasí s pomstou otce. Napíchnou Stevovi telefony, Stella v přestrojení za technika kabelové televize pronikne do jeho domu. Objeví trezor a zmapuje dům. Steve ji dokonce pozve na rande, což zloději hodlají využít k loupeži. První pokus nevyjde, protože Steveův soused pořádá večírek a všude je plno lidí. Stella se proto musí vydat se Stevem na schůzku. Tady se však prozradí a jemu vše dojde. Vysměje se Charliemu a ostatním. Banda se nevzdává. Zjistí, že se chystá zlato přemístit, a začne plánovat další loupež.

Zdroj: Nova

režie:
F. Gary Gray
 
 
hraje:
Mark Wahlberg (Charlie Croker), Edward Norton (Steve), Charlize Theron (Stella Bridgerová), Jason Statham (Hezoun Rob), Seth Green (Lyle), Donald Sutherland (John Bridger), Yasiin Bey (Levý ucho), Franky G (Hasák), Boris Lee Krutonog (Jeven), Olek Krupa (Maškov), Gawtti (Hubený Pete), Fausto Callegarini (italský strážce), Stefano Petronelli (popelář/zloděj), Fabio Scarpa (popelář/zloděj), Cristiano Bonora (popelář/zloděj), Tiberio Greco (popelář/zloděj), Julie Costello (Becky), Mary Portser (Stellina sekretářka)
 
 
námět:
Troy Kennedy Martin (scénář k filmu The Italian Job)
 
 
scénář:
Donna Powers, Wayne Powers
 
 
kamera:
Wally Pfister, Pete Romano (podvodní záběry)
 
 
hudba:
John Powell, Kathy Nelson (supervize), Julianne Jordan (supervize)
 
 
kostýmy:
Mark Bridges
 
 
střih:
Richard Francis-Bruce, Christopher Rouse
 
 
zvuk:
Douglas B. Arnold
 
 
vedoucí produkce:
Enrico Ballarin (Itálie)
 
 
produkce:
Donald De Line, Stefano Dalla Lana
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
zpěv:
Pat Benatar ("Heartbreaker")
 
 
zvláštní efekty:
Joe D. Ramsey (koordinátor)
 
 
II. kamera:
Josh Bleibtreu
 
 
II. režie:
Alexander Witt, Ken Bates
 
 
koordinátor kaskadérů:
Gary Hymes
 
 
vizuální efekty:
Bruce Jones (supervize), Digital Domain, Gray Matter FX, Frantic Films, Black Box Digital, Digitalia Graphics, Digital Filmworks, Flash Film Works, Pacific Title Digital
 
 
asistent kamery:
Mandla Dube
 
 
výprava:
Charles Wood
 
 
výkonný producent:
James Dyer, Wendy Japhet, Tim Bevan, Eric Fellner
 
 
kaskadér:
Shauna Duggins, Jeri Habberstad, Lisa Dempsey, Eliza Coleman, Donna Evans, Barbara Anne Klein, Eddie Fiola, Denney Pierce, Vladimir Tevlovski (0)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.