Líbám tě... v pondělí jsem tady (1974)

Líbám tě... v pondělí jsem tady (Bons baisers... à lundi)

Bons baisers... à lundi

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 94 min.
Tři nešikovní lupiči Henri-Pierre, Bob a Dimitri se rozhodnou konečně uskutečnit velkou "ránu". Chtějí oloupit při pátečním večírku hosty Frankie Stronga, krále showbyznysu. Když dorazí do bytu, zjistí, že párty se koná o patro níže a v bytě je pouze Frankie, jeho žena Mirette, komorník, španělská hospodyně a začínající zpěvačka Esmeralda.

Zloději brzy zjistí, že bohatý podnikatel s manželkou nemají při sobě téměř žádnou hotovost, pouze kreditní karty. Henri-Pierre neztrácí naději a přinutí Frankieho, aby mu podepsal tučný šek na doručitele. Problém je v tom, že je pátek večer a všechny banky otevírají až v pondělí. Lupičům nezbývá, než strávit celý víkend ve společnosti svých rukojmí.  Autor: curil

režie:
Michel Audiard
 
 
hraje:
Bernard Blier (Frankie Strong), Maria Pacôme (Myrette), Jean Carmet (Henri-Pierre), Evelyne Buyle (Zaza), Michel Bouquet (d'Boeuf), Julien Guiomar (Poudevigne), Betty Mars (Esmeralda), Mario David (Arouni), Jean-Jacques Moreau (Bob), Jacques Canselier (Dimitri), André Pousse (řidič), Roland Giraud (Luis), Pierre Collet (strážník)
 
 
scénář:
Michel Audiard, Jacques Audiard, Pierre Cosson
 
 
kamera:
Daniel Diot
 
 
hudba:
Gérard Calvi
 
 
střih:
Jacques Audiard
 
 
zvuk:
Guy Villette
 
 
asistent režie:
François Audiard
 
 
producent:
Eugène Tucherer
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.