Lhář (1957)

Obrázek není k dispozici.
70 %
 
 
    Žánr: příběh
    Země: Československo
Děti společně tráví na předměstí Prahy letní prázdniny a často chodí k Vltavě. Otec jednoho z chlapců nabídne partě, že jim za zalévání zahrady zapůjčí svou plachetnici.Kluci se snažili a splnili, co slíbili. Zahrada byla stále pečlivě zalitá. Pán však svůj slib nesplnil a dal jim jen menší částku peněz. Kluci za ty peníze nakoupili barvu a napsali s ní na loď nápis Lhář. Pán to řekne jejich rodičům a ti děti potrestají. Nápis musí odstranit. Kluci se tak dostali k lodi, spustili ji na vodu i s nápisem Lhář, ale projíždějící motorový člun je převrátil. Dav viděl, že se kluci začali topit, majitel plachetnice je raději pomohl vytáhnout. Dav odsuzuje kluky za klukovinu a kluci se z místa vzdalují a pozorují, jak se pán snaží rychle nápis odstranit, aby si jej nikdo nestačil všimnout.

Erkul  Autor: Erkul

režie:
Drahuše Reňáková
 
 
hraje:
Antonín Trojáček (Míčka), Karel Jiřička (otec), Josefa Křížová (matka), Pavel Hobl (reportér), Milada Pražáková (dítě), Jarmila Vohanková (dítě), Jaroslava Vacková (dítě), Josef Kindl (dítě), Lubomír Dittrich (dítě), Zora Zetková (dítě), K. Schubert (dítě)
 
 
námět:
Zdeněk Borovec
 
 
scénář:
Zdeněk Borovec
 
 
kamera:
Otakar Bardoň
 
 
hudba:
Štěpán Koníček
 
 
střih:
Ljuljana Lorencová
 
 
vedoucí produkce:
Miroslava Jasná, Milan Balašov
 
 
asistent režie:
Hynek Bočan
 
 
asistent kamery:
Jiří Volbracht, Jozef Grussmann
 
 
spolupráce:
Bohumil Vošahlík (pedagogické vedení), Václav Hanuš (pedagogické vedení), Josef Dobřichovský (pedagogické vedení), Jiří Zika, Jiří Beránek, Miloš Bergl
 
 
nahrál:
Filmový symfonický orchestr
 
 
dirigent:
Štěpán Koníček
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.