Les jeux dangereux (1958)

Les jeux dangereux
80 %
 
 

Další název: La strada della violenza; Nebezpečné hry (informativní překlad)

    Žánr: drama
    Země: Francie / Itálie
    Délka: 95 min.
Parta mladých lidí, která si pomáhá k životu drobnými krádežemi, unese Alaina Leroy-Gomeze, mladíka z dobře situované rodiny. Banda pod vedením Fleur požaduje výkupné potřebné pro advokáta, který má zachránit bratra Fleur Juliena. Ten je uvězněn za zabití policisty, který ho pronásledoval.

Alain je zavřený ve sklepě, kde snáší špatně bídné podmínky. Když je výkupné zaplaceno, někteří z bandy chtějí rukojmí odstranit. Proti se postaví Fleur, která se do Alaina zamilovala.  Autor: curil

režie:
Pierre Chenal
 
 
hraje:
Jean Servais (Fournier, soukromý detektiv), Pascale Audret (Fleur), Germaine Montero (paní Leroy-Gomez), Louis Seigner (pan Leroy-Gomez), Judith Magre (Éliane Fournier), Joël Flateau (La Puce), Yvette Etiévant (Fleuřina matka), Jean-Roger Caussimon (Bourdieux), Jacques Hilling (inspektor), Jacques Dynam (Dédé, řidič), Jean-François Poron (Julien), Robert Vattier (profesor de Fontbelle), Sami Frey (Arpia), Georgette Anys, Michel Etcheverry, Jim Gérald, Laure Paillette, Lucien Guervil, Claude Berri, Jimmy Urbain, Georges Lycan, Jacques Faburel, Marcel Pérès, Jacques Moulières (Couscous)
 
 
scénář:
Paul Andréota, Pierre Chenal
 
 
kamera:
Marcel Grignon
 
 
hudba:
Paul Misraki
 
 
střih:
Suzanne Rondeau
 
 
výprava:
Georges Wakhevitch, René Petit
 
 
producent:
Adolphe Osso, Robert Woog
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.