Les 7 jours du talion (2010)

Les 7 jours du talion
55 %
 
 

Další název: 7 Days; Seven Days

    Žánr: horor / thriller / krimi
    Země: Kanada
    Délka: 105 min.
POZOR SPOILER!!

Les sept jours du talion

Manželé Hamelovi mají osmiletou dcerku Jasmine. Jednoho dne ji vypraví z domu jako vždy a až později se doví, že nebyla ve škole. Rozjíždí se hledání a nebohá dcerka je nalezena mrtvá. Život jejího otce, lékaře a matky Sylvie, pracující v galerii, se naprosto zhroutí. Vrah je však brzy dopaden. Je jím jednatřicetiletý dělník Lemaire. A Bruno Hamel začne kout pomstu.

1. den
Bruno ukrade dodávku která Lemaira převáží, uspí jej a převeze na místo, kde se mu hodlá pomstít. Zde jej připoutá a položí na lůžko. Lemaire ihned začne tvrdit, že on to neudělal a tak je mu kladivem rozdrceno koleno.

2. den
Lemaire je Brunem pomočen a pak nakrmen. Bruno volá domů a ptá se ženy, co mu má dalšího udělat. Jeho žena však s jeho jednáním nesouhlasí. Kriminalisté jsou na telefon napíchnuti a chtějí, aby se jim vydal. On slibuje, že ano, ale až příští pátek, na výročí Jasmininých narozenin.

3. den
Je polapen jeden z lidí, který pomáhal doktorovi v přípravách a jsou vyslýcháni další a další lidé. Lemaire je ztlučen řetězem.

4. den
Vězni je podáno kurare a je na něm provedena operace.

5. den
Vězeň přiznává další dětské oběti. Provokuje svého věznitele. Přeje si, aby jej zabil. Policie objeví podvodná telefonická připojení a pomaličku se blíží k odhalení doktorova úkrytu

6. den
Další tři oběti nebyl Lemairův výmysl. Jejich rodiče jsou v televizi a dva manželské páry Hamelovo počínání schvalují. Jen jedna matka ne a pro tu si Hamel zajede a přiveze k sobě. Po rozepřích ji však omdlelou pohodí kdesi mezi domy.
7. den

Policisté už jsou Hamelovi na stopě a jedou k jeho skrýši. Ten je dost přiopilý a má vidinu své dcery. A je to den jejích narozenin. Hamel je ve sklepě sám s vrahem a policie je za dveřmi…  Autor: Pitryx

režie:
Daniel Grou
 
 
hraje:
Claude Legault (Bruno Hamel), Rémy Girard (Hervé Mercure), Martin Dubreuil (Anthony Lemaire), Rose-Marie Coallier ( Jasmine Hamel), Maxime Bessette (mladý rocker), Fanny Mallette (Sylvie Bérubéová), Alexandre Goyette (Boisvert), Dominique Quesnel (Maryse Pleauová), Pascale Delhaes (Diane Massonová), Pascal Contamine (Morin), Daniel Desputeau (Gilles Médecin), Valérie Gervais-Lillo, Isabelle Page, Maxime Allard (Fafard)
 
 
námět:
Patrick Senécal (román)
 
 
scénář:
Patrick Senécal
 
 
kamera:
Bernard Couture
 
 
hudba:
Nicolas Maranda
 
 
kostýmy:
Brigitte Desroches
 
 
střih:
Valérie Héroux
 
 
zvuk:
Pierre-Jules Audet, Catherine Bellazzi, Luc Boudrias, Natalie Fleurant, Nicolas Gagnon, Michel Lecoufle, Jean-Philippe St-Laurent
 
 
zvláštní efekty:
Guillaume Murray
 
 
koordinátor kaskadérů:
Marc Désourdy
 
 
vizuální efekty:
Jean-Pierre Boies (supervize), Eve Brunet, Philippe Roberge
 
 
masky:
Marlène Rouleau, C. J. Goldman (zvláštní maskérské efekty)
 
 
asistent režie:
Sylvie Perron
 
 
producent:
Nicole Robert
 
 
kaskadér:
Alain Bérard, Mike Chute, Héléna Laliberté
 
 
asistent zvuku:
Jean-Philippe St-Laurent
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.