Leonor (1975)

Leonor
75 %
 
 

Další název: Cronache di altri tempi/Léonora/Mistress of the Devil

    Žánr: drama / fantasy / horor
    Země: Španělsko / Francie / Itálie
    Délka: 90 min.
Šlechtic Richard založil po smrti své ženy Leonory novou rodinu. S novou ženou měl dítě, ale stále nepřestával toužit po své milované Leonor. Jeho touha ho dohnala až k nešťastně šílenému rozhodnutí - spojil se s ďáblem a Leonor může přijít zpět na zem ze světa mrtvých. Sir Richard ovšem velmi brzy poznává, že to nebyl dobrý obchod a pouští se do boje s ďáblem o vrácení Leonor zpět.

Edward52 a jeho archív, přebal DVD  Autor: Edward52

režie:
Juan Luis Buñuel
 
 
hraje:
Liv Ullmann (Leonor), Michel Piccoli (Richard), Ornella Muti (Catherine), Antonio Ferrandis (Thomas), José Maria Prada (v titulcích jako José Mª Prada), José Guardiola, George Rigaud (Catherinin otec), Ángel del Pozo (kaplan), José María Caffarel (doktor (v titulcích jako José Mª Caffarel), Piero Vida, Tito García, Francisco Nieto (v titulcích jako Paco Nieto), José Moreno, Carmen Maura, Ana Gasber (v titulcích jako Ana Casber), Francisco Balcells (v titulcích jako Francisco Ballcels), Loreta Tovar, Manuel Sierra, José Antonio Ceinos (v titulcích jako José Ceinos), Inma de Santis (dětská role), Carlos Coque (dětská role), José Luis Romero (dětská role), Pilar Torres (dětská role), Lucia Torres (dětská role), Juan Cerro (dětská role), Magi Fuentes (dětská role)
 
 
námět:
Ludwig Tieck (román), Clement Biddle Wood
 
 
scénář:
Juan Luis Buñuel (v titulcích jako Juan Bunuel), Roberto Bodegas, Jean-Claude Carrière, Pierre-Jean Maintigneux, Michel Nuridzani, Bernardino Zapponi (v titulcích jako Bernardino Zappone)
 
 
kamera:
Luciano Tovoli
 
 
hudba:
Ennio Morricone
 
 
kostýmy:
Luis Arguello
 
 
střih:
Pablo González del Amo (v titulcích jako Pablo G. del Amo)
 
 
zvuk:
Agustin Peinado
 
 
asistent režie:
José Maria Gutiérrez Santos
 
 
výprava:
Enrique Alarcón
 
 
výkonný producent:
Serafín García Trueba, Manuel Sanchez
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.