Legenda o Longwoodu (2014)

Legenda o Longwoodu (The Legend of Longwood)
69 %
 
 

The Legend of Longwood

Další název: Longwoodská legenda

    Žánr: dobrodružný
    Země: Nizozemsko / Spolková republika Německo / Irsko
    Délka: 90 min.
Napínavé a magické dobrodružství vypráví o dvanáctileté Američance Mickey Millerové. Statečná dívka byla předurčena k prolomení prastaré kletby, která byla uvržena na jedno zapadlé irské městečko a jeho obyvatele.

Mickey Millerová je moderní dvanáctiletá Newyorčanka, která není zrovna nadšená z toho, že by měla se svou matkou a mladším bratrem začít nový život v zapadlém irském městečku na samém konci světa. Jejich příchod do Longwoodu se kryje s návratem Černého rytíře - legendárního vládce, který po ztrátě své dcery už nikdy nenašel klid a jehož zjevení vždycky signalizovalo, že se někomu z vesničanů stane něco zlého. Mickey je schopna slyšet a vidět věci, které ostatní nevnímají, a okamžitě přilne k Silverovi, nejhrdějšímu, nejpovýšenějšímu a nejdivočejšímu koni široko daleko, se kterým ji pojí silné pouto. Když si Mickey uvědomí, že je přímo spojená s příběhem Černého rytíře, vydává se společně se svým novým kamarádem Seanem na cestu k rytířovu vykoupení. Nejdřív ale bude muset zachránit život sedmi koním a zmařit ďábelské plány chamtivé, ctižádostivé ženy - což je velké sousto i pro tu nejstatečnější dívku!

HBO Europe

režie:
Lisa Mulcahy
 
 
hraje:
Lucy Morton (Mickey), Thekla Reuten (Lisa Merillová), Sean Mahon (Marc Dumonceau), Miriam Margolyes (Lady Thyrza), Fiona Glascott (Caitlin Lemonová), Lorcan Cranitch (Lance Wicklow), Anabel Sweeney (Chardonnay), Lesa Thurman (Bella), Scott Graham (Colin), Stephen Cromwell (Norbert Tilly), Brendan Conroy (Ben Saunders), Art Kearns (Rodney), Kathy Rose O'Brien (Hernanda), Paul Tylack (kněz), Lorcan Bonner (Sean)
 
 
scénář:
Nadadja Kemper
 
 
kamera:
Richard Van Oosterhout
 
 
hudba:
Patrick Neil Doyle
 
 
kostýmy:
Susan Scott
 
 
střih:
Grainne Gavigan
 
 
zvuk:
Steve Jackson
 
 
zvláštní efekty:
Carola Giessler
 
 
vizuální efekty:
Carola Giessler
 
 
producent:
Nadadja Kemper, Michael Garland, Rob Vermeulen
 
 
překlad:
Julie Valtrová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.