Le Plus beau pays du monde (1999)

Le Plus beau pays du monde (Le plus beau pays du monde)
70 %
 
 

Le plus beau pays du monde

Další název: The Most Beautiful Countries of the World

    Žánr: drama / životopisný
    Země: Francie / Švýcarsko / Spolková republika Německo
    Délka: 120 min.
Příběh se odehrává v Paříži v roce 1942 v době nacistické okupace. Kvůli upadajícímu sebevědomí francouzského národa rozhodne plukovník Valogne, ředitel Organizačního výboru pro kinematografický průmysl, natočit film o národním hrdinovi Jeanu Mermozovi, slavném letci zmizelém za tragických okolností v roce 1936 nad Atlantikem. Producent dokumentárních filmů Couperin s nepříliš zkušeným režisérem vyberou hlavního představitele Roberta-Hugues Lamberta, pro něhož mluví nápadná podoba se skutečnou postavou.

Natáčení filmu probíhá za obtížných podmínek a za dohledu nacistických nohsledů, při zákazu vycházení a sledování židovských spolupracovníků. Osm dní před dokončením snímku je Lambert zatčen německou policií pro údajnou homosexualitu. Je internován v táboře Drancy, kde se mu ještě podaří vytvořit některá dialogová spojení pro autenticitu filmu. Následně je herec odvezen do Německa, odkud se již nevrátí.  Autor: curil

režie:
Marcel Bluwal
 
 
hraje:
Claude Brasseur (Delabit), Marianne Denicourt (Lucie), Jean-Claude Adelin (Robert Hugues-Lambert), Jacques Bonnaffé (Couperin), Didier Bezace (Vignault), Thierry Lhermitte (plukovník Valogne), Danièle Lebrun (Ginette Maurey), Jean-Pierre Cassel (Blondel), François Berléand (Brafort), Laurent Malet (komisař), Maurice Barrier (Charrier), Roger Souza (Denis), Jean-Paul Roussillon (ředitel divadla), Samuel Labarthe (Rüdiger), Alain Doutey (Martin), Laurent Gerra (Moineau), Gérard Lartigau (divadelní režisér), Peter Bonke (německý důstojník), Lise Lamétrie (domovnice), Martine Vandeville, Elisabeth Commelin, Jacques Boudet, Jacques Giraud, Martial Odone, Armonie Sanders, Jean-Luc Porraz, Bernard Dumaine, Dominique Parent, Nadia Barentin (Georgette)
 
 
scénář:
Jean-Claude Grumberg, Marcel Bluwal
 
 
kamera:
Philippe Pavans de Ceccatty
 
 
hudba:
Antoine Duhamel
 
 
kostýmy:
Catherine Gorne-Achdjian
 
 
střih:
Anna Ruiz
 
 
zvuk:
François Groult
 
 
mluví:
Michel Piccoli (vypravěč)
 
 
masky:
Marianne Collette
 
 
výprava:
Catherine Bluwal, Pierre Voisin
 
 
producent:
Jean Nainchrik
 
 
casting:
Richard Rousseau
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.