Le cou de la girafe (2004)

Le cou de la girafe

Další název: The Giraffe's Neck; Der Hals der Giraffe

    Žánr: drama
    Země: Francie / Belgie
    Délka: 84 min.
Devítiletá Mathilde žije po rozvodu rodičů se svou matkou Heléne. Jednoho dne zjistí, že její babička Madelaine, o které jí všichni tvrdili, že je mrtvá, a kterou nikdy neviděla, žije. Uteče z domu a vydá se za svým dědečkem Paulem, který žije po operaci srdce v pečovatelském domě. Dříve byl majitelem knihkupectví s názvem "Le cou de la girafe".

Mathilde přesvědčí Paula, aby se vydali hledat babičku, která před třiceti letech odešla s jeho nejlepším přítelem. Ráno spolu vyjedou do Biarritzu směrem k francouzsko-španělské hranici. Rozrušená Heléne objeví dopisy od Madelaine ve dceřiných věcech a dovtípí se, kam Mathilda utekla. Vydá se v jejích a otcových stopách.  Autor: curil

režie:
Safy Nebbou
 
 
hraje:
Sandrine Bonnaire (Hélène ), Claude Rich (Paul ), Louisa Pili (Mathilde ), Darry Cowl (Léo ), Philippe Leroy (Maxime ), Maurice Chevit (Maurice ), Monique Mélinand (Madeleine ), Marie Mergey (Émilie ), Geneviève Rey-Penchenat (Marguerite), Paul Pavel (M. Achraf ), Françoise Jamet (Lucie ), Sarah Boreo (Renée ), Arlette Didier (Josette ), Stéphane Bissot (Stéphanie ), Frédéric Gorny (inspektor), Sophie Dewulf (Leïla)
 
 
scénář:
Safy Nebbou, Agnès Yobregat
 
 
kamera:
Romain Winding
 
 
hudba:
Pascal Gaigne
 
 
kostýmy:
Kristin Van Passel
 
 
střih:
Bernard Sasia
 
 
zvuk:
Anne Le Campion
 
 
výkonný producent:
Jacques Hinstin, Hubert Toint
 
 
producent:
Charles Gassot
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.