Lassie se vrací (1943)

Lassie se vrací (Lassie Come Home)
75.9 %
 
 

Lassie Come Home

    Žánr: dobrodružný / drama / rodinný
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 86 min.
Fenka dlouhosrsté kolie Lassie je po předcích výjimečně inteligentní, krásné a svědomité zvíře. Její přátelství s chlapcem Joem (Roddy McDowall) v rodině Sama Carraclougha (Donald Crisp) však naruší špatná finanční situace jejích majitelů. Po dlouhém a těžkém rozhodování ji nakonec otec prodá mylordu Rudlingovi (Nigel Bruce) do jeho velkého psince. Protože se Lassie nehodlá vzdát SVÉ rodiny, neustále mylordovi utíká a popuzuje tak proti sobě pomstychtivého Hynese (J. Pat O''Malley), který se o ni stará. Když mylord i s vnučkou Priscillou (Elizabeth Taylor) odjedou do Skotska, Lassie uteče znovu a vydá se na mnoho set mil dlouhou cestu ke svým, na které potká hodné i zlé lidi a naučí se něco o světě.  Autor: Ka.Kat

režie:
Fred M. Wilcox
 
 
hraje:
Roddy McDowall (Joe Carraclough), Donald Crisp (Sam Carraclough), Edmund Gwenn (Rowlie), Elizabeth Taylor (Priscilla), May Whitty (Dally), Nigel Bruce (vévoda z Rudlingu), Elsa Lanchester (Mrs. Carracloughová), Ben Webster (Daniel Fadden), J. Pat O'Malley (Hynes), Alan Napier (Jock), Arthur Shields (Andrew), John Rogers (Snickers), Alec Craig (Buckles), Pal (Lassie)
 
 
námět:
Eric Knight (stejnojmenný román)
 
 
scénář:
Hugo Butler
 
 
hudba:
Daniele Amfitheatrof
 
 
dabing:
Ladislav Procházka (zvuk r.1997), Václav Kubr (Joe Carraclough), Petr Pospíchal (otec), Jana Drbohlavová (matka), Viola Zinková (Dally), Jiří Bruder (Rowlie), Otto Lackovič (vévoda Rudling), Eva Spoustová (Priscilla), Svatopluk Beneš (Dan'l Fadden), Jan Přeučil (Hynes), Jiří Prager (Andrew), Michal Pavlata (Snickers), Pavel Pípal (Buckles), Mirko Musil (Tom), Ferdinand Krůta (Allen)
 
 
dramaturgie:
Věra Pokojová
 
 
výkonný producent:
Harry Rapf
 
 
producent:
Samuel Marx, Dore Schary
 
 
překlad:
Ivona Nemejovská
 
 
režie českého znění:
Jana Michajlová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.