Krvavý rozsudek (2002)

Krvavý rozsudek (Verdict in Blood)
70 %
 
 

Verdict in Blood

Další název: Spravedlivý rozsudek

    Žánr: drama / krimi
    Země: Kanada
    Délka: 84 min.
„Pomůže novinářka policii vyřešit vraždu soudkyně, která byla zabita krátce po vynesení rozsudku v mediálně velmi sledovaném procesu?“
Další z dílů volné tv krimi-série. Reportérka Joanne (Wendy Crewson) tentokrát pomáhá policii vyřešit vraždu soudkyně (Sally Kellerman), která je zabita krátce po vynesení rozsudku v mediálně velmi sledovaném procesu. U soudu probíhá případ, kdy pan Brody napadl v obchodě paní Klassenovou, a když se bránila, prohodil ji výlohou. V důsledku toho má žena zjizvený celý obličej. Vše viděl z auta její manžel. Pan Brody se velmi omlouvá a prosí soudkyni Marciu Blackwellovou o druhou šanci. Ta mu dává dva roky podmíněně s tím, že bude pokračovat v léčbě své závislosti. Klassen je jejím výrokem rozhořčen a řekne, že by jí měl někdo ublížit. Po soudu jde za soudkyní Marciou novinářka Joanne, která o ní točí dokument a soudkyně jí řekne, že z osobních důvodů podala svou rezignaci. Vypadá vyčerpaně a polyká nějaké prášky. Do kanceláře za ní přijde muž jménem Wade a Joanne vyhodí. Marcia s Wadem jedou domů a i tam se hádají. Z auta ji sleduje Klassen? Ráno hospodyně najde Marciu zavražděnou. Joanne k případu přizve její kamarád, detektiv Alex Emanuel - dříve totiž bývala policistkou a navíc soudkyni znala. Marcia žila se svými dcerami Shannon a Lucy, její manžel Davis je léta v sanatoriu. V přístavku jejího domku žije mladík jménem Eli, kterému Marcia pomohla z ulice, ale nikdo ho nemůže najít. Alex jde vyslechnout i Klassena, který tvrdí, že po soudu jel hned domů a žena mu to potvrdí. Joanne zatím zjistí, že Wade, který byl u Marcii v kanceláři, je několikrát trestaný zločinec a řídí útulek pro propuštěné vězně. Jejich největším soukromým investorem byla právě Marcia? Pitva ukáže, že Marcia byla zabita ranami do hlavy, ale měla také nádor na mozku a zbývalo jí pár měsíců života?

Zdroj: TV Barrandov

režie:
Stephen Williams
 
 
hraje:
Wendy Crewson (Joanne Kilbournová), Shawn Doyle (Alex Emanuel), Sally Kellerman (soudkyně Marcia Blackwellová), Robert Davi (Wade Waters), Kristin Lehman (Shannon Blackwellová), Reagan Pasternak (Lucy Blackwellová), James Ken (Ernest Klassen), Angela Gei (Dianne Klassenová), Callahan Connor (Angus Kilbourn), Natasha La Force (Taylor Kilbournová), Pamela Wallin (sama sebe), Alex Campbell (Eli Rollinsová), Diego Chambers (Wolf), Zachary Bennett (Zack), Jean Yoon (Lau), Neil Crone, Shawn Laurence (Davis Blackwell), Richard Fitzpatrick (Stan Fedesenko), Elizabeth Shepherd (Dr. Hilda McCourtová), Tony Munch (Jed Brody), Walter Alza (Fence), Paul Robbins (Bone), Lila Yee (Rita Torino), Beatriz Pizano (Lupe), Scott Henderson (dítě), Kristen Gutoskie (Leah), Pablo Coffey, Alexandra Stapley (Shannon - 12 let), Mackenzie Weiner (Lucy - 7 let)
 
 
námět:
Gail Bowen (kniha)
 
 
scénář:
Jeremy Hole, Janet MacLean, Andrew Wreggitt
 
 
kamera:
David Herrington
 
 
hudba:
Robert Carli
 
 
střih:
Ralph Brunjes
 
 
producent:
Christina Jennings
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.