Kráska z New Orleansu (1941)

Kráska z New Orleansu (The Flame of New Orleans)
76.7 %
 
 

The Flame of New Orleans

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 79 min.
Hezká a inteligentní žena (Marléne Dietrichová) opustí Evropu, aby začala nový život v USA. Slaví úspěch v New Orleans jako barová zpěvačka. Snaží se udržet si svůj životní styl i v novém prostředí, kde vládnou především ještě dřívější drsné zlatokopecké zvyky. Kráska vedle úspěchu v zaměstnání a finančního úspěchu nachází štěstí i v osobním životě.
Na jaře 1940, těsně před pádem Francie, odjíždí René Clair se souhlasem ministra informací Jeana Giraudouxe do Spojených států. Prvním a divácky velice úspěšným filmem je právě Kráska z New Orleans. Nemalou zásluhu na úspěchu filmu má Marlene Dietrichová, které byla role psána na tělo. Její křehká krása a občas i osobitý drsný tón skvěle zapadají do westernové komedie stejně jako její hudební výstupy.
zpr./curil  Autor: curil

režie:
René Clair
 
 
hraje:
Marlene Dietrich (hraběnka Claire Ledoux alias Lili), Bruce Cabot (Robert Latour), Roland Young (Charles Giraud), Mischa Auer (Zolotov), Andy Devine (Andrew, první námořník), Frank Jenks (druhý námořník), Eddie Quillan (třetí námořník), Laura Hope Crews (tetička), Franklin Pangborn (Bellows), Theresa Harris (Clementine, hraběnčina služka), Clarence Muse (Samuel, vozka), Melville Cooper (švagr), Anne Revere (Giraudova sestra), Emily Fitzroy (Giraudova sestřenice Amelia), Virginia Sale (Giraudova sestřenice Clarissa), Dorothy Adams (Giraudova sestřenice Sybil), Gitta Alpar (operní pěvkyně), Anthony Marlowe (operní pěvec), Poppy Wilde (host na večírku), Bob Evans (William)
 
 
scénář:
Norman Krasna
 
 
kamera:
Rudolph Maté
 
 
hudba:
Frank Skinner
 
 
kostýmy:
René Hubert
 
 
střih:
Frank Gross
 
 
zvuk:
Bernard B. Brown
 
 
produkce:
René Clair, Joe Pasternak
 
 
výprava:
Jack Otterson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.