Královna pouště (2015)

Královna pouště (Queen of the Desert)
62.6 %
 
 

Queen of the Desert

Další název: Kráľovná púšte

    Žánr: životopisný / drama
    Země: Spojené státy americké / Maroko
    Délka: 125 min.
Zdá se, že zhýčkaná a bohatá Gertruda Bellová je jenom rozmarná mladá dáma toužící po dobrodružství. Opak je pravdou. Jedná se o málo známou spisovatelku, cestovatelku a archeoložku, která začátkem 20. století mapovala Blízký východ a život beduínů. Film Královna pouště v režii Wernera Herzoga se natáčel z velké části v marocké poušti a je plný nádherných snímků pouště a jako tenká nit se příběhem vine krásná poezie a životní lásky, které Gertrudu provázejí.

V hlavní roli uvidíme skvělou Nicole Kidman, jejího kolegu a diplomata hraje Robert Pattinson a jednoho z Gertrudiných osudových mužů ztvárnil James Franco.  Autor: collen

režie:
Werner Herzog
 
 
hraje:
Nicole Kidman (Gertrude Bellová), James Franco (Henry Cadogan), Damian Lewis (Charles Doughty-Wylie), Robert Pattinson (T. E. Lawrence), Christopher Fulford (Winston Churchill), Mark Lewis Jones (Frank Lascelles), Holly Earl (Cousin Florence), Michael Jenn (R. Campbell Thompson), Assaad Bouab (šejk), Jay Abdo (Fattuh), David Calder (Hugh Bell), Nick Waring (Mark Sykes), Sam Kanater (Dulaim), Anas El Baz (jezdec na koni), Younes Bouab (Faisal), Ayoub Layoussifi (král Abdullah)
 
 
scénář:
Werner Herzog
 
 
kamera:
Peter Zeitlinger
 
 
hudba:
Klaus Badelt
 
 
kostýmy:
Michele Clapton
 
 
střih:
Joe Bini
 
 
zvuk:
Christopher Atkinson, Bill Devine
 
 
spolupráce:
Robert Elhai (orchestrace)
 
 
producent:
Nick N. Raslan, Michael Benaroya, Cassian Elwes
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.