Kozoroh jedna (1978)

Kozoroh jedna (Capricorn One)
81.4 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Capricorn One

Další název: Kozoroh 1 / Kozorožec jedna

    Žánr: drama / sci-fi / thriller
    Země: Spojené státy americké / Velká Británie
    Délka: 123 min.
„Dramatický osud tří kosmonautů, kteří se nestali hrdiny vesmíru.“
1. americká mise na Mars. Během odpočítávání je zjištěna vážná závada na modulu a astronauté ho opustí na poslední chvíli ještě před startem. Protože odložení mise by znamenalo velké výdaje a možná i zrušení vesmírného programu, rozhodnou se v NASA, že tuto první misi zfalšují a na odlehlém místě v poušti použijí výcvikový trenažér jako kulisu pro fingované záběry z mise. Vše probíhá dobře do doby, než si někdo v řídícím středisku všimne, že mezi záběry astronautů a signály ze skutečně letící lodi je časový posun. Stojí ho to málem život.

Na konci mise však dojde ke katastrofě - vracející se loď shoří v atmosféře a kosmonautům v poušti dojde, že jsou jaksi navíc a že jejich životy jsou tím také v ohrožení...  Autor: diamant

režie:
Peter Hyams
 
 
hraje:
Elliott Gould (Robert Caulfield), James Brolin (plukovník Charles Brubaker), Brenda Vaccaro (Kay Brubakerová), Sam Waterston (podplukovník Peter Willis), Karen Black (Judy Drinkwaterová), O. J. Simpson (velitel John Walker), Hal Holbrook (Dr. James Kelloway), Telly Savalas (Albain), David Huddleston (kongresman Hollis Peaker), David Doyle (Walter Loughlin), Lee Bryant (Sharon Willisová), Denise Nicholas (Betty Walkerová), Robert Walden (Elliot Whittier), James Sikking (muž na kontrolním stanovišti), Alan Fudge (komunikátor), James Karen (Vice President Price), Nancy Malone (Mrs. Phyllis Peakerová), Norman Bartold (prezident), Darrell Zwerling (Dr. Bergen), Milton Selzer (Dr. Roger Burroughs), Lou Frizzell (Horace Gruning), Paul Picerni (Jerry), Barbara Bosson (Alva Leacocková), Jon Cedar (FBI agent), Virginia Kaiser (Mrs. Priceová), Hank Stohl (generál Enders), Chris Hyams (Charles Brubaker Jr), Seanna Marre (Sandy Brubaker), Steve Tannen (1 muž v hangáru), Trent Dolan (2 muž v hangáru)
 
 
scénář:
Peter Hyams
 
 
kamera:
Bill Butler
 
 
hudba:
Jerry Goldsmith
 
 
kostýmy:
Patricia Norris
 
 
střih:
James Mitchell
 
 
zvuk:
William Manooch
 
 
zvláštní efekty:
Bruce Mattox, Henry Millar, Henry Millar, Robert Spurlock
 
 
koordinátor kaskadérů:
Bill Hickman
 
 
výprava:
Albert Brenner
 
 
producent:
Paul III. Lazarus
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.