Jeden svět
ohodnotit

Kouzelník Žito [TV film]

Žánr:
Rok:
2018
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
24.12.2018
„Velká výpravná pohádka o chlapci, jehož touha napravovat lidskou špatnost byla silnější než moc samotného pekla.“

Obsah filmu Kouzelník Žito

 
Kořenářka Apolena (Jiřina Bohdalová) nalezne v žitném lánu odložené novorozeně. Vezme ho k sobě a dá mu jméno Žito. Ten vyroste v mladíka (Denis Šafařík) s citem pro právo a čest, a proto - než by sloužil u krále jako výběrčí daní a zrazoval tak svou spravedlivou povahu - skončí v jeho stájích. Tam se seznámí s královou schovankou, princeznou Adélkou (Anna Kadeřávková). Kromě princezny najde ale v Žitovi zalíbení také čertice Filištína (...
 
Související odkazy
 
PRVNÍ DOJMY: Štědrovečerní Kouzelník Žito zabloudil v muzikálu

Vcelku úhledný, pohledný a průhledný, poslušný všech nepsaných pravidel, jak má premiérová štědrovečerní pohádka veřejnoprávní ČT vypadat; takový byl letošní Kouzelník Žito. Držel tradici, odmítl experimenty, přesto si nadrobil. Spletl si hravou filmovou písničku se sošným jevištním muzikálem. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
Kouzelník Žito

Když se takhle jeden obyčejný chlapec rozhodne vykonat něco neobyčejného, něco, co může napravit špatnost celého lidstva, tak ho nic neodradí. A to platí i pro samotné peklo! Nejen o tom vypráví nová štědrovečerní pohádka Kouzelník Žito. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kouzelník Žito >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.7.2019
Hodně špatně obsazená hlavní role.   Nesympatický klučina, který vypadal jako   desetiletý. Dějové to však ušlo, až na ten   nastavovaný závěr. Mělo to skočit tou svatbou   a hotovo. Přesto však nevidím důvod nedat ani   bodík. Podle mého hezká, průměrná pohádka s   občas hodně trapnými divadelními kulisami.
radka.spisakova.9
Hodnocení:
Přidáno: 7.1.2019
Tak nevím
Já moc komentáře nepíšu, respektuji, že   každému se líbí něco jiného. Pohádky mám   ráda, ale tahle je fakt poněkud nepovedená.   Žito je celkem milý, princezna trochu prkenná,   hlavní padouch by měl radši zase hrát   Štěpána Šafránka - ale komu nevěřím ani   slovo - "babička z lidu" kořenářka   Jiřina Bohdalová s nalíčenýma očima je fakt   jako pěst na oko.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2019
Musím říct, že mně se tahle pohádka docela   líbila. Faktem je, že na štědrý večer mám   vždy ten problém, že z pohádky příliš mnoho   nemám, a tak si netroufám hodnotit celkovou   kvalitu díla. Ale rozhodně mě zaujala. Mám   pocit, že podvědomým důvodem negativních   komentářů je fakt, že se dosti aktuální   téma pohádky trefilo do černého u velké   části diváků.

Možná bychom se proto měli   oprostit od hodnocení, zda herci byli   dostatečně přesvědčiví a dialogy   dostatečně vypilované, a začít se zamýšlet   sami nad sebou a nad tím, co příběh   kritizoval.
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.1.2019
Slabota,čertovské handrkování docela vtipný   Vilhelmová vs. Liška jinak nuda.Občas nějaký   ten trik ušel.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2018
Recept na sledování nové štědrovečerní   pohádky: nezapínat, počkat pár dní,   přečíst všechny odsuzující komentáře,   očekávat tu největší hrůzu, a pak zjistit,   že to není až tak strašné, i když žádná   sláva taky ne. Zajímavá a milá byla stylizace   Denise Šafaříka do kreslené postavičky Žita,   naopak Anna Kadeřávková v roli princezny   předvedla výkon, který by se hodil leda do   pohádky "Kouzelník Žito a toporná   princezna". Těch toporných postav a scén   tam však bylo víc a z celé pohádky trčela   televiznost v tom horším smyslu slova.
Krikri
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2018
Jako bych čučel na mírně upravenou pohádku   Duch nad zlato (není se co divit, opět od   Zelenky), kterážto byla sama o sobě docela   velké fiasko. Ale tohle je ještě o třídu   horší. Hlavní postava (za hrdinu ho považovat   nelze) pominu-li, že je absolutně   necharismatický, je totální hňup, co bez   kouzel nic nesvede a i s nimi je hotové dřevo.   Další podobnosti např. únos princezny nebo   již tradičně tupý král bezmezně   důvěřující stejně šablonovitému rádci.   Cožpak už nikdo nedokáže natočit pohádku, v   níž by královský rádce byl kladnou nebo   alespoň neutrální postavou? Scénář   absolutně vyčpělý a bez invence, Zelenka   zkrátka už vykrádá sám sebe. Bohdalka by se   už spíš hodila do role praprababičky a Kříž   jako záporák nepřesvědčivý (udělal by   lépe, kdyby se vrátil do Ulice coby ožrala   Boháč). Zpívané pasáže působí jak pěst na   oko. Sebelacinější papundeklové pohádky z 80.   let jsou proti tomuhle skvosty české   kinematografie, neboť tehdy se pohádky točily s   láskou k hereckému umění, kdežto dnes s   láskou k tučnému honoráři. Tentokrát   nenalézám žádnou polehčující okolnost pro   udělení soucitných 2 *, proto nejnižší   možné hodnocení a 5%. P. S. Neschopného   režiséra zdraví bezcharakterní nula!
HanisG
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2018
Mě se líbila
Na štědrý den jsem neměl možnost pohádku   shlédnout a po přečtené kritice jsem na ni byl   zvědav. A překvapila mě protože nebyla vůbec   špatná jak ji někteří škarohlidi popisují.   Hlavní postavy byly sympatické, záporák   Kříž dokonalý. Dobro vyhrálo co k pohádce   dodat. Je pravda, že na staré klasiky to nemá,   ale ani k béčkovým pohádkám bych ji   nepřiřadil. Shrnu mě se líbila.
Svarcneger
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.12.2018
Mluviti stribro, mlceti zlato...
Je pravda, ze vysilat kazdy rok novou pohadku je   na prvni pohled zajimava tradice, ale v pripade CT   se to stava rutinou a to je nesmirne videt! Za   totality herci nesmirne radi hrali v pohadkach,   protoze tam vzdy vitezi dobro a to v te dobe byl   lek na vsechno. Navic slo o naprosto skvelou   "partu" lidi, kteri se vydavali na   divadle v televizi apod. A hlavne nemeli si co   zavidet!! Dnes trpi cesky film problemy predevsim   diky netalentovanym, protekcnim smradum a   preplacenym reziserum, hercum, kteri nevi, co se   svymi miliony tesne pred smrti a dalsimi nesvary.   A to je videt vsude. Hezky film nebo pohadku uz   natoci malokdo, je na to potreba talent! a o ten   produkce zajem nema! Protoze nejde o deticky   celebrit nebo zbohatliku! Dne jde jen o penize.   Karel Capek velmi dobre popsal podobne pomery.   Lacinou, hloupou produkci popsal jako   "Morzakory" a svobodu projevu, jako   moznost lhat a pomlouvat cokoli a kdekoli. Ostatne   i to je stranka svobody, ze projevovat se muze   kazdy idiot! Ovsem tady nejde o nazor divaka, ale   predevsim rezisera, ktery zadny super trhak   nenatocil, v pohadce Nesmrtelna teta, mel stesti   na herce a stary dobry namet, ktery nejlepe podal   pan Werich. Dale projevy hercu, nehercu jako byla   ustredni dvojice, holcicka, co hrala v ulici a   chlapecek bez zkusenosti, ktery jeste nedospel.   Soucasnym usmrkancum je treba vice vstepovat, ze i   ve filmu plati, kdyz to odflaknes, tak to divak   pozna!! Kdyz to neumim, tak to nemam delat, takze   tak!!!
dezider.izmail
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.12.2018
Ach jo.Tak po roce zase tragédie! Pohádka o   ničem.Příběh nesmysl.Je z toho člověku až   smutno. Kde jsou ty pohádky co po duši   pohladili.Asi už nejsou na skladě.Točíme jen   samé krávoviny. Hlavně že na to jsou peníze!   Ale nápady už nejsou.Tak třeba za rok za dva se   to povede.
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2018
Početné diváctvo celej rok škodolibě čeká,   až bude moct na kopytech roznést   štědrovečerní pohádku. Každoroční   povinnost pak Českou televizi vede k zoufalým   snahám tohoto typu, to je fakt. Ale taky je fakt,   že od dob Němcové se nic moc originálního v   pohádkách nevymyslelo. Kromě toho už několik   let bojujeme s problémem najít na divadelních   fakultách princeznu, co by měla aspoň trochu   šmrnc, a kluka, co by byl aspoň trochu chlap.   Tyhle nedochůdčata (ve smyslu fyzična i   hereckého projevu) jsou tragický. Něco málo   zachrání kupodivu proklínaná a o tři generace   starší Bohdalová. Suma sumárum, dobrý to   nebylo, ale na Štědrej večer už jsme viděli   větší průsery.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih57445minih57445Babička se zbláznila (1982) [TV inscenace] 
Babička se zbláznila n
minih85441minih85441Sestřenka k nakousnutí (2008) 
Kissing Cousins n
minih16705minih16705Potopa (1974) 
Potop n
minih47437minih47437Sázka pro dva (1978) [TV inscenace] 
Sázka pro dva n
minih150912minih150912Cuky Luky (2017) 
Cuky Luky n
minih15800minih15800Piloti (1988) 
Piloti n
minih76830minih76830Řezník (2009) 
The Butcher n
minih69052minih69052A zlehka zazvoní (1982) [TV inscenace] 
A zlehka zazvoní n
minih48551minih48551Druhý muž (2008) 
The Other Man n
minih156302minih156302Zpěvák a komik (2016) 
Folk Hero & Funny Guy n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Kouzelník Žito (2018) [TV film]Kouzelník Žito (2018) [TV film]Kouzelník Žito (2018) [TV film]Kouzelník Žito (2018) [TV film]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10