Konečně neděle (1983)

Konečně neděle (Vivement dimanche!)
81.4 %
 
 

Vivement dimanche!

Další název: Auf Liebe und Tod

    Žánr: komedie / thriller / krimi / mysteriózní
    Země: Francie
    Délka: 110 min.
Brilantní a vysoce oceňované komediální krimi Francoise Truffauta potěší nejen cinefily, ale snad každého diváka. Jiskřivé a vtipné dialogy, herecké výkony Fanny Ardantové a Jean-Louise Trintignanta, vynalézavá kamera a Truffautovo režijní umění se v tomto filmu sešly, aby si hrály s divákem i příběhem.

Majitel realitní agentury Julien Vercel je podezřelý z vraždy své manželky Marie-Christine a jejího milence Clauda Massouliera. Všechny důkazy svědčí proti němu a náhle přichází ještě obvinění z další vraždy. Julien si neví rady, a tak se pokusí před policií uprchnout. Jen Julienova sekretářka věří v nevinu svého šéfa. A jelikož je nejen sekretářkou, ale zároveň i amatérským detektivem, rozhodne se na vlastní pěst vypátrat skutečného vraha.

Zdroj: ČT

režie:
François Truffaut
 
 
hraje:
Fanny Ardant (Barbara Beckerová), Jean-Louis Trintignant (Julien Vercel), Jean-Pierre Kalfon (Massoulier, kněz), Philippe Laudenbach (Maitre Clement), Philippe Morier Genoud (Superintendant Santelli), Xavier Saint-Macary (Bertrand Fabre), Jean-Louis Richard (Louison), Caroline Sihol (Marie-Christine Vercel), Castel Casti, Nicole Félix (zjizvená děvka), Anik Belaubre (Paule Delbecq), Yann Dedet (Andělská tvář), Georges Koulouris (Lablache), Pascale Pellegrin (uchazečka o místo sekretářky), Roland Thénot (Jambreau), Isabelle Binet, Dany Castaing, Michel Grisoni, Jean-Pierre Kohut-Svelko (sprosťák), Pierrette Monticelli, Adrien Silvio, Jacques Vidal (Král), Martine Barraqué (kolemjdoucí), Isabel Benet (Clementova sekretářka), Josiane Couëdel (Clementova sekretářka), Michel Grisolia, Hilton McConnico (klient prostitutky), Eva Truffaut (sektretářka)
 
 
námět:
Charles Williams
 
 
scénář:
François Truffaut, Suzanne Schiffman, Jean Aurel
 
 
kamera:
Néstor Almendros
 
 
hudba:
Georges Delerue
 
 
výprava-architekt:
Hilton McConnico
 
 
kostýmy:
Michèle Cerf
 
 
střih:
Martine Barraqué
 
 
zvuk:
Pierre Gamet, Jacques Maumont
 
 
vedoucí produkce:
Armand Barbault
 
 
vizuální efekty:
Fréderic Moreau
 
 
masky:
Thi-Loan Nguyen
 
 
producent:
Armand Barbault, François Truffaut
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.