Kocour Felix – Výlet do vesmíru (1959)

Kocour Felix – Výlet do vesmíru (Felix The Cat – Into Outer Space)

Felix The Cat – Into Outer Space

    Žánr: animovaný / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 104 min.
„16 epizod z animovaného seriálu Kocour Felix“
Kocour Felix, animovaná legenda, a jeho vypečené příběhy plné legrace i dobrodružství přicházejí k vám! Důvtipný kocour, který si ví rady v každé situaci, zabrousí do Egypta i do vesmíru, vyzraje nad zlými padouchy, překoná všechny obtíže a při tom skvěle pobaví celou rodinu!

DVD obsahuje 16 příběhů:

01. Tajemství Kleopatry (7:51)
02. Profesor a Kocour Fellix (7:03)
03. Duch kapitána Felixe (3:18)
04. Výlet do vesmíru (7:51)
05. Tryskové lyže (7:50)
06. Super palivo mistra Válce (7:03)
07. Felixova půjčovna peněz (3:30)
08. Jak profesor ukradl mrože (7:35)
09. Velryba plná zlata (7:43)
10. Felix a kouzelná fazole (6:51)
11. Profesorova stříkací pistolka (3:48)
12. Honba za zlodějem koní (7:42)
13. Felixova sbírka lahví (7:52)
14. Tady Mars (7:03)
15. Felix a mrož (3:23)
16. Diamanty z uhlí (7:47)

Postavu kocoura Felixe jako malé rozpustilé kočky poprvé koncipoval v New Jersey výrobce kreslených filmů Otto Messmer. Jeho výtvor se téměř okamžitě stal populárnější než filmové hvězdy hraného filmu té doby. Jeho nevelké černé tělo a obrovské doširoka otevřené oči a široký úsměv byly okamžitě rozpoznatelnými znaky po celém světě.
Kocour Felix je považován za první skutečnou hvězdu animovaného filmu. Poprvé se objevil počátkem roku 1919 v krátkém filmu nazvaném Feline Follies (Kočičí pošetilosti). Z filmového plátna brzy přeskočil do světa komiksu. V kreslené podobě zaplavil novinové stránky ve velkém množství jazyků a dostal se tak na prakticky každý roh zeměkoule. Byl publikován společností Felix Comics, Inc. v různých časopisech a publikacích.
S Ottou Messmerem brzy začal spoluopracovat jeho mladý kolega a chráněnec Joe Oriolo. Pro Oriola byla postava Felixe láskou na celý život a Joe se stal s Felixem velmi spjatý. Oriolo začal pracovat výlučně na Felixovi a dostal od Messmera neomezenou plnou moc k vytvoření „nového Felixe“. Díky tomu vytvořil novou image Felixe s novou osobností a novými charakteristickými znaky, včetně kouzelné tašky, Profesora, Rock Bottoma, Vavooma a dalších postaviček.
Jediní dva kreslíři, kteří v té době kreslili Felixe pro komiksové magazíny, noviny a knihy byly Otto a Joe. A protože popularita stoupala, ke komiksům přibyly Felixovy figurky, karty, hračky a dokonce šperky.
V padesátých letech Joe Oriolo vyprodukoval pro Trans-Lux TV 264 pětiminutových epizod s novým Felixem, které se staly šlágrem a běžely nepřetržitě následujících 20 let. Syn Joe Oriola Don si Felixe rovněž zamiloval, a rozhodl se pracovat v otcově práci. Tak se stal tím, kdo tuto postavičku nesl vpřed do dalšího století.

režie:
Joseph Oriolo
 
 
scénář:
Joseph Oriolo, Joseph Sabo, Joe Stultz
 
 
hudba:
Winston Sharples
 
 
mluví:
Jack Mercer (Felix / ...)
 
 
producent:
Joseph Oriolo
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.