Kingsman: Zlatý kruh (2017)

Kingsman: Zlatý kruh (Kingsman: The Golden Circle)
73.6 %
 
 

Kingsman: The Golden Circle

    Žánr: akční / dobrodružný / komedie
    Země: Spojené státy americké / Velká Británie
    Premiéra v ČR: 21.9.2017        
    Délka: 141 min.
POZOR, SPOILER

Kingsmana Eggse navštíví Charlie Heskhet - ten, který nedosáhl na titul Kingsmana a přidal se k nepřátelům v minulém příběhu. Dojde k pranici a Charlie přichází o ruku. Tedy umělou, o tu pravou již přišel. Ruka je schopná samostatného života, což také ukáže. Eggsy však prchá, a to i pod vodou. Nakonec je nucen použít i kanálu, takže se ke své milé, švédské princezně Tilde, dostává ve velmi nechutném stavu.

Žena jménem Poppy je obchodnice s drogami. Ta si v džungli postavila maličké městečko ve stylu těch amerických z 50. let. Nechybí kosmetický salon pro zločince, typické bistro, ale také robopsi. Zrovna přijímá nového muže do svých služeb. Ten, co ho přivedl, končí v mlýnku na maso.

Eggsy, nebo Galahad, jak chcete, je na večeři u princezniných rodičů, kde se projeví jako velmi znalý člověk jakékoli věci. Tou dobou dopadají na různá sídla rakety vyslané Poppy. V jejich explozích zahynou i někteří Eggsyho známí a přátelé. Na jednom místě výbuchu se jmenovaný sejde s Merlinem a snaží se věc řešit. Nápovědu naleznou ve flašce alkoholu. Takže se ocitají v USA přímo u jeho výrobce. S jedním z nich dojde ke konfliktu a oba Kingsmani jsou biti jako žito.

Vše se však záhy vysvětlí. Mladík zvaný Tequila, který se s nimi popral, je také něco jako Kingsman. Jen z jiné větve. A zde se ukáže, že tito agenti, kteří si říkají statesmani, u sebe mají domněle mrtvého Harryho, který byl zastřelen potom, co vloni vybílil celý kostel. Tequila jej tehdy zachránil s kolegyní Ginger, a ta jej dokonce vyléčila. Bohužel, přišel o oko a paměť. Eggsy s Tequilou se musí účastnit oslav v Glastonbury, kde mají za úkol umístit sledovací zařízení do intimních partií Charlieho bývalky. Akce se Eggsymu zdaří. Pak se mu povede vrátit Harrymu paměť. Ten hned použije své triky při bitce v baru, ale udělá při ní sem tam chybičku. A zatím Poppy popisuje práci svého viru, který dostala ke každému, kdo měl co společného s drogami. Každého takového čeká smrt, nevezme-li si protilátku. Za tuto chce Poppy po presidentovi legalizaci drog a trestní imunitu pro sebe a své lidi. Jenže tomu je osud několika milionů narkomanů naprosto lhostejný a ke spolupráci s ní se vůbec nechystá.

Další část boje se odehraje vysoko v italských horách, kde jednu z hlavních rolí hraje i lanovka. Eggsy s Tequilou tam ukradnou lahvičku s protilátkou a vlítnou do ní. Jenže Charlie, který zde je, z lanovky udělá pouťovou atrakci. Agenti se z ní dostali, bohužel, ukradená ampule se rozbije. Ne v lanovce, ale až při tom, když jsou přepadeni ve srubu. A zde také Harry zastřelí Tequilu a tvrdí, že dělal pro nepřátele. Všichni narkomani jsou sváženi na jedno místo. A že jich tady je.

Tequila je léčen stejně jako Harry. A Harry stále tvrdí, že je Tequila zrádce. Eggsy, Harry a Merlin se ocitají přímo u sídla Poppy. Zde bohužel Merlin šlápne na minu a jeho osud je zpečetěn. Ještě však naláká na sebe stráže. Dva zbylí agenti vniknou k Poppy a dělají tam velké dusno. Když zlikvidují všechny nepřátele, objeví se zde i Tequila...  Autor: Pitryx

režie:
Matthew Vaughn
 
 
hraje:
Taron Egerton (Gary 'Eggsy' Unwin), Channing Tatum (agent Tequila), Halle Berry (Ginger), Pedro Pascal (agent Whiskey), Julianne Moore (Poppy), Jeff Bridges (agent Champagne), Colin Firth (Harry Hart), Mark Strong (Merlin), Sophie Cookson (Roxy), Poppy Delevingne (Clara Von Gluckfbergová), Hanna Alström (princezna Tilde), Edward Holcroft (Charlie Hesketh), Elton John (sám sebe), Samantha Womack (Michelle Unwinová), Paulina Boneva (zdravotní sestra), Samantha Coughlan (průvodkyně), Lee Nicholas Harris (doktor), Gordon Alexander (řidič u Kingsmanů), Mark Holden (hlasatel), Michael Gambon (Arthur), Bruce Greenwood (prezident USA), Emily Watson (hlavní vedoucí štábu), Lena Endre (The Queen of Sweden), Calvin Demba (Brandon), Joe Gallina (Poppiin strážce u brány), Stuart Shepherd-Garner (voják), Nick Owenford (úředník), Alessandro De Marco, Jamie-Lee Beacher, Mingus Johnston, David J Biscoe, Tom Benedict Knight (Angel), Jeff Ricketts (advokát Poppy), Alexandra Ford
 
 
scénář:
Matthew Vaughn, Jane Goldman
 
 
kamera:
George Richmond
 
 
hudba:
Henry Jackman, Matthew Margeson
 
 
výprava-architekt:
Darren Gilford
 
 
kostýmy:
Arianne Phillips
 
 
střih:
Eddie Hamilton
 
 
zvuk:
Roberto Domínguez Alegria, Joanna Andrews, Mark Andrews, Mark Appleby, Simon Brown, Erik Karsen Puhm
 
 
zvláštní efekty:
Tom Bailey
 
 
animace:
Juan Alejandro Gomez, Viola Baldwin
 
 
koordinátor kaskadérů:
Adam Kirley, Nick McKinless, Guillermo Grispo
 
 
vizuální efekty:
Greg Berridge, James Chan, Paula Bell, Emily Delion, Michael Dolan
 
 
výkonný producent:
Pierre Lagrange, Stephen Marks, Claudia Schiffer
 
 
producent:
Matthew Vaughn, Adam Bohling, David Reid
 
 
digitální efekty:
Bahar Cetin
 
 
kaskadér:
Anthony Skrimshire (0), Daren Nop, Adam Basil
 
 
asistent střihu:
Ben Mills
 
 
casting:
Reg Poerscout-Edgerton
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.