Když kluci drží basu (1977) [TV film]

Když kluci drží basu
68.6 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Délka: 43 min.
„Televizní komedie o jednom ryze mužském koníčku, dalo by se říci přímo lovecké vášni…“
Emil Zajíček se po svatbě musí rozloučit se svou největší vášní - myslivostí. Manželka nesnáší pocit, že střílí zvířata a pak na ni (obrazně) sahá krvavýma rukama. A tak ženu podvádí; uniformu a pušku má uloženou u kamaráda Ládi, další kamarád Pepa mu zajišťuje falešnými telegramy služební cesty a myslivci mají instrukce tajit jeho přítomnost na honu.

Emil dostane pozvání na páteční hon do Kamerku. Doma nadává na otravnou služební cestu do Uherského Hradiště, následně si vyzvedne výstroj a výzbroj u Ládi a těší se na hon a večerní mejdan u Pepy s mladými děvčaty. Všechno je ale jinak. Hon sice dopadne dobře a Emil spěchá se zastřeleným zajíčkem za Pepou, ale zabloudí na sídlišti a vleze místo na Pepův na cizí balkon, kde ho načapá hlídka VB. Zajíček při výslechu marně svou situaci vysvětluje, konspirační metody platí, a proto mu nikdo nepotvrdí jeho totožnost včetně jeho manželky. Navíc nemá Emil doklady, které zůstaly při převlékání u Ládi v bytě. Naštěstí se objeví další příslušník, kterým je Emilův kamarád z vojny Jindra. Horší je domácí zpověď...  Autor: curil

režie:
Tomáš Svoboda
 
 
hraje:
Petr Nárožný (Emil Zajíček), Iva Janžurová (Zajíčkova manželka), Stanislav Fišer (kamarád Pepa Svoboda), Lubomír Kostelka (myslivec Pěkný), Rudolf Jelínek (kamarád Láďa), Zdeněk Dítě (nadporučík SNB), Jiří Krampol (příslušník SNB), Miroslav Zounar (příslušník SNB), Radan Rusev (příslušník SNB), František Filipovský (Josef Svoboda), Viktor Maurer (barman), Jan Skopeček (Inženýr Pěšáček), Oldřich Velen (předseda JZD), Zdeněk Srstka (spoluvězeň), Jiří Pleskot (mistr), Jiří Lír (hostinský), Václav Sloup (role neurčena)
 
 
scénář:
Pavel Hanuš
 
 
kamera:
Jan Čuřík
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.