Karel je Gott (2019) [TV minisérie]

Karel je Gott
77.5 %
 
 
    Žánr: dokument
    Země: Česká republika
    Délka: 135 min.
„Bilanční třídílná minisérie je poctou úspěchům jednoho z našich nejlepších zpěváků, jeho slušné a laskavé povaze, celému jeho mimořádnému životu.“
Česká televize k 80. narozeninám Karla Gotta připravila dokumentární třídílnou minisérii natočenou při vzniku výstavy Gott My Life. Zpěvák zde chronologicky mapuje svůj život – od dětství, přes dospívání, profesní začátky, vzestupy, pochybnosti, velké úspěchy – až po současnost.

Zpěvákovo vyprávění je prokládáno archivními záběry z jeho koncertů a vystoupení a také rozhovory s jeho pěveckými i hereckými kolegy. Je neuvěřitelné, kolik vyznání a nelíčeného obdivu je zde vysloveno. Karel Gott je jednoduše fenomén. Není snad u nás člověka, který by neznal jeho písně, vždyť vystupuje už přes půl století a jeho posluchači se počítají na tři generace.

Je to dokonalý profesionál s výjimečným talentem, který se na výsluní své zcela zasloužené slávy drží i díky svému osobnímu nasazení, díky své lidské zdvořilosti, skromnosti a velkorysosti.

První díl třídílné minisérie, která chronologicky mapuje život Karla Gotta, zahrnuje Gottovy začátky až po účinkování v Semaforu.

Ve druhé části třídílné minisérie Karel Gott vypráví o angažmá v divadle Apollo a vystupování v Las Vegas.

Závěrečný díl dokumentární minisérie je tak trochu bilanční, znovu ale prokládán mnoha vystoupeními jeho pěveckých i hereckých kolegů.

Česká televize

režie:
Michal Herz
 
 
scénář:
Michal Herz
 
 
kamera:
Michal Herz
 
 
střih:
Petr Andrýsek
 
 
zvuk:
Jan Šmejkal
 
 
produkce:
Michal Herz, Tereza Podlipná
 
 
dramaturgie:
Hana Stibralová
 
 
výkonný producent:
Jiří Vlach
 
 
producent:
Richard Fuxa
 
 
účinkuje:
Karel Gott, Lucie Bílá, Jiřina Bohdalová, František Ringo Čech, Jiří Černý, Miroslav Donutil, Pavol Habera, Juraj Herz, Marcela Holanová, Eva Holubová, Michal Horáček, Vlasta Kahovcová, Jiří Korn, Josef Laufer, Štefan Margita, Václav Neckář, Eduard Krečmar, Eva Pilarová, Dara Rolins, Marie Rottrová, Yvetta Simonová, Ondřej Soukup, Jiří Suchý, Karel Šíp, Eva Urbanová, Karel Vágner, Helena Vondráčková, Hana Zagorová, Jitka Zelenková, Josef Zíma, Miroslav Žbirka, Jiří Adamec, Pavlína Filipovská, František Janeček, Petr Kolář, Janek Ledecký, Pavel Sedláček, Michael Prostějovský, Lešek Semelka
 
 
kreativní producent:
Alena Müllerová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.