Kalifornský holport (1974)

Kalifornský holport (California Split)
50 %
 
 

California Split

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 108 min.
„Ztratil své štěstí a tak se gambler Bill dává dohromady s volnomyšlenkářským Charliem. Vydávají se do Tijuany, následuje Reno a poker jejich života. Kasina, výhry, prohry a znovu výhry…“
Dva gambleři, kteří se náhodou setkávají, podlehli patologickému hráčství a snaží se vyhrát co možná nejvíc. Čerstvě single a brzy nezaměstnaný Bill se připojí k Charliemu a společně s jeho spolubydlícími – šlapkami Sue a Barbarou – roztáčejí kolo štěstí, sázejí na koně, box a účastní se tajných pokerových seancí. Dostanou se až do Rena, ovšem Bill najednou zjišťuje, že ani velká výhra nemusí být způsobem, jak najít smysl života.

režie:
Robert Altman
 
 
hraje:
George Segal (Bill Denny), Elliott Gould (Charlie Waters), Ann Prentiss (Barbara Millerová), Joseph Walsh (Sparkie), Bert Remsen (Helen Brown), Barbara London (žena v autobuse), Barbara Ruick (barmanka v Renu), Jeff Goldblum (Lloyd Harris), Barbara Colby (recepční), Jack Riley (barman), John Considine (muž u baru), Eugene Troobnick (Harvey), Michael Greene (dealer), Tom Signorelli (Nugie), Marc Cavell (hráč pokeru v kalifornském klubu), Gwen Welles (Susan Petersová), Edward Walsh (Lew), Jay Fletcher (zloděj), Vincent Palmieri (barman), R. D. Kennedy (prodavač ojetých aut), Sharon Compton (Nugieho žena)
 
 
scénář:
Joseph Walsh
 
 
kamera:
Paul Lohmann
 
 
hudba:
Phyllis Shotwell
 
 
střih:
O. Nicholas Brown, Lou Lombardo
 
 
zvuk:
Kay Rose, James E. Webb
 
 
zpěv:
Phyllis Shotwell
 
 
masky:
Joe DiBella
 
 
asistent režie:
Tommy Thompson
 
 
výprava:
Leon Ericksen
 
 
výkonný producent:
Leonard Goldberg, Aaron Spelling
 
 
producent:
Robert Altman, Joseph Walsh
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.