Kalifka (1970)

Kalifka
83.3 %
 
 

Další název: La Califfa

    Žánr: drama
    Země: Itálie / Francie
    Délka: 96 min.
V roce 1970 byl natočen tento dramatický snímek v hlavní roli s okouzlující Romy Schneider. Příběh bouřlivých vztahů a hledání milostného naplnění byl natočen podle románu „La Califfa“, který v roce 1964 napsal italský spisovatel (ale také básník, novinář, scénárista…) Alberto Bevilacqua (narozen 1934). Jeho hlavní hrdinka Irene Corsini zvana „Kalifka“ je žena smyslná, temperamentní, plná lásky, vášně, vedoucí bouřlivý život.

Bevilacqua je považován za jednoho z předních literárních tvůrců současné Itálie a celkově 20. století vůbec. Jeho díla jsou zaměřena na hloubku prožitků hlavních postav, popisují subjektivní pocity hrdinů, nechybějí emoce, ale také vykreslení prostředí – sociální podmínky, kultura, životní styl. Někdy je uváděno, že v jeho dílech jsou nastíněny vlastní autobiografické prožitky.  Autor: Hortensie

režie:
Alberto Bevilacqua
 
 
hraje:
Romy Schneider (Irene Corsini, Kalifka), Ugo Tognazzi (Annibale Doberdò), Massimo Farinelli (Giampiero Doberdò syn), Marina Berti (Clementine Doberdò), Guido Alberti (monsignor), Roberto Bisacco (Bisacco), Gigi Ballista (průmyslový princ), Massimo Serato (zkrachovalý podnikatel), Luigi Casellato (kvestor), Ernesto Colli (dělník), Enzo Fiermonte (dělník syndikalista), Salvatore Lago, Giorgio Piazza, Giancarlo Prete (Irenin přítel), Giuliano Raffaelli, Gigi Reder (číšník), Hilde Maria Renzi, Franco Ressel (továrník), Gianni Rizzo (továrník), Stefano Satta Flores (dělník), Amerigo Tot (továrník), Nerina Montagnani (Domestica dei Doberdò)
 
 
námět:
Alberto Bevilacqua
 
 
scénář:
Alberto Bevilacqua
 
 
kamera:
Roberto Gerardi
 
 
hudba:
Ennio Morricone
 
 
výprava-architekt:
Giantito Burchiellaro
 
 
kostýmy:
Luciana Marinucci
 
 
střih:
Sergio Montanari
 
 
zvuk:
Guido Ortenzi, Renato Cadueri
 
 
vedoucí produkce:
Enzo Porcelli
 
 
masky:
Rosa Luciani (účesy), Giuliano Laurenti
 
 
producent:
Mario Cecchi Gori
 
 
asistent střihu:
Roberto Puglisi
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.