Julie pod balkonem (1978) [TV inscenace]

Julie pod balkonem
65 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 73 min.
„Původní hra o starostech početné rodiny, zvláště matky, s dospívající dcerou, která prožívá první lásku a touží se osvobodit od rodinných pout.“
POZOR, SPOILER

Babička budí skoro celou rodinu Hanákovu. Někoho do práce, holky do školy. Ty jsou dvě, Hanka a starší Zuzana. Ještě mají malého brášku. Hanka si nechá od babičky vyšvindlovat omluvenku, protože do školy už nechodí. Chodí za Otou, do kterého se zamilovala. Tentokrát mu sebere šupleru, aby jej vylákala na ples.

Matka Hanáková dělá v porodnici a Zuzana v kadeřnictví. Matka se až příliš věnuje pacientce, které se narodilo mrtvé dítě a Zuzana si zase sem tam strčí do kapsy tuzér. Což matku děsně naštve.

Hanka z bálu prchá, protože se rodiče setkali s její třídní učitelkou. Takže všechno praskne a hádá se i její matka se svou matkou. Hanka utíká z domu, ale pak se vrací.

Oto přichází i s jejím otcem, který mu dělá v práci mistra. Když je pak Hana u Oty, zjistí, že má jiné zájmy než ji samotnou. Urazí se a odchází. Pak má s otcem velmi vážný rozhovor...  Autor: Pitryx

režie:
Karel Pokorný
 
 
hraje:
Věra Galatíková (Zdena Hanáková), Jiří Vala (Oldřich Hanák), Sylva Sequensová (Hanka Hanáková), Simona Stašová (Zuzka Hanáková), Nataša Gollová (babička), Michal Nesvadba (Ota), Jarmila Švehlová (Olina), Zdena Hadrbolcová (Stejskalová), Libuše Štědrá (Volfová), Václav Kaňkovský (doktor), Blanka Vikusová (kadeřnice), Věra Tichánková (zákaznice v kadeřnictví), Ladislav Navrátil (vedoucí kadeřnictví), Ludmila Roubíková (květinářka), Arnošt Faltýnek (vrátný), Věra Koktová (zákaznice v kadeřnictví), Veronika Freimanová (spolužačka), Monika Hálová (spolužačka), Jiří Sequens (spolužák), Daniel Rous (spolužák)
 
 
scénář:
Božena Fixová
 
 
kamera:
Alois Nožička
 
 
hudba:
Petr Mandel
 
 
výprava-architekt:
Milan Starý
 
 
kostýmy:
Lída Novotná
 
 
střih:
Jiří Šebelka
 
 
zvuk:
Svatava Hrubcová
 
 
II. kamera:
Vladimír Dousek, Bohuslav Kudláček, Ivan Rybák
 
 
masky:
Josef Adamička, Jiřina Kozlová
 
 
dramaturgie:
Jana Dudková
 
 
asistent režie:
Dana Kalenová
 
 
vedoucí výroby:
Eva Heřmanová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.