Johanka a její rodiče (1978) [TV film]

Obrázek není k dispozici.

Johanne et ses vieux

    Žánr: drama
    Země: Kanada
    Délka: 85 min.
Televizní hra kanadské televize Johanka a její rodiče popisuje krátké období ze života mladé ženy. Johanka žije se svým milencem s nic nestojí v cestě ke sňatku. Stáří a postupující choroby jejích rodičů postaví však Johanku před problém: zabezpečit život rodičů a neztratit vlastní představy o svém životě. Hrdinka i její rodiče pocházejí z chudších vrstev společnosti, a proto řešení není tak snadné. K rozmarům stařečků pak přistupuje egoismus jejího milence, který požaduje na Johance rozhodnutí: buď on, nebo rodiče …
Tvůrci pořadu situovali své hrdiny do současné Kanady (sedmdesátá léta dvacátého století), do společenské vrstvy nepříliš zámožných lidí. Divák má možnost vidět a cítit Kanadu tak, jak ji vidí prostí Kanaďané. Bez iluzí, bez pozlátek.
Tento snímek reprezentoval kanadskou televizní tvorbu společnosti Société Radio – Canada, Québec na XIV. Mezinárodním televizním festivalu 1977 v Praze.

ZDROJ: Zpracováno dle ČST 34 / 1980, str. 10  Autor: hvezdyn

režie:
Jean-Paul Fugère
 
 
hraje:
Paule Baillargeon (Johanka), Marthe Mercure (Georgette), Robert Rivard (Henri), Marcel Girard (Yvan), Claude Michaud (vyšetřovatel), Alpha Boucher (domovník)
 
 
scénář:
Guy Dufresne
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.