Johančino tajemství (2015) [TV film]

Johančino tajemství (Johankino tajomstvo)
53.5 %
 
 

Johankino tajomstvo

    Žánr: pohádka
    Země: Česká republika / Slovenská republika
    Délka: 75 min.
„Výpravná pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí.“
Tři sudičky spěchají k novorozeněti, ale jedna z nich to nestihne. Byla to Tea (Emília Vášáryová), která měla dát do vínku Johance štěstí a lásku. Královna sudiček Teu vyžene do světa, aby svou chybu napravila. Než se k Johance dostane, je z rozkošného miminka hezké a pracovité děvče.

„Johanka je čistá, upřímná postava. Je to něžné děvče, ale má v sobě kus chlapecké rebelie. Ze všeho nejraději jezdí na Bleskovi, koni, který je v podstatě jejím nejlepším přítelem, nebo se učí střílet z kuše. Je pracovitá a velmi laskavá,“ říká o své roli Dominika Zeleníková. Johanka by nebyla chudá, kdyby ji po smrti rodičů neožebračil strýc, který se o ni měl postarat. A Johanka mu na vlastním statku musí posluhovat. Když ji chce strýc provdat, vlastně bohatému kupci prodat, aby mohl splatit dluhy svého marnivého syna, rozhodne se Johanka od strýčka utéct. To jí ale naštěstí už pomáhá sudička Tea, která její utrpení zavinila. Služba na dvoře u budoucího krále sice není náhoda, ale všechno se ještě několikrát zamotá, než Johanka najde své štěstí a lásku.
Česká televize

režie:
Juraj Nvota
 
 
hraje:
Dominika Morávková (Johanka), Filip Cíl (princ), Ondřej Vetchý (král), Szidi Tobias (královna), Kristína Peláková (princezna Kristina), Matej Landl (Eduard), Martin Durkáč (Hugo), Jana Oľhová (Matylda), Emília Vášáryová (sudička Tea), Viera Pavlíková (sudička Lea), Lucia Vráblicová (sudička Bea), Henrieta Jančišinová (Kateřina), Karol Čálik (vévoda Zrínský), Peter Šimun (zámecký majordomus), Vladimír Jedľovský (Jozef), Milan Ondrík (kupec), Barbora Andrešičová (služka), Dominik György, Attila Bocsárszky (kníže), Ondrej Hraška (Juraj), Martin Hindy (Hugův hazardní spoluhráč v kostky), Martin Šalacháč (Hugův hazardní spoluhráč v kostky)
 
 
námět:
Magdaléna Glasnerová, Zuzana Líšková
 
 
scénář:
Magdaléna Glasnerová, Zuzana Líšková
 
 
kamera:
Jan Malíř
 
 
hudba:
Sisa Michalidesová
 
 
výprava-architekt:
Miriam Struhárová
 
 
kostýmy:
Simona Vachálková
 
 
střih:
Darina Smržová
 
 
zvuk:
Petr Lenděl (mix zvuku dabingu 5.1), Peter Gajdoš
 
 
dabing:
Marika Šoposká (Johanka), Vlasta Peterková (sudička Tea), Ivana Chýlková (královna), Anna Suchánková (princezna Kristina), Jaromír Meduna (Eduard), Jana Altmannová (sudička Lea), Jiří Dvořák (kupec), Jan Cina (Jakub), Zlata Adamovská (Matylda), Ivana Korolová (Kateřina), Otmar Brancuzský (vévoda Zrínský), Petr Pospíchal (zámecký majordomus), Zbyšek Pantůček (kníže), Jiří Plachý (Jozef), Libuše Švormová (hlas královny sudiček), Růžena Merunková (sudička Bea), Oldřich Hajlich (Hugo), Jana Hermachová (stařenka s nůší), Michal Holán (Hugův spoluhráč v kostky), Radovan Vaculík (Hugův spoluhráč v kostky), Milada Vaňkátová (služka), Milan Slepička, Hana Baroňová, Martin Janouš, Monika Hladová, Jiří Krejčí, Matěj Převrátil, David Voráček, Pavlína Kročová
 
 
mluví:
Zuzana Kronerová (hlas královny sudiček)
 
 
zpěv:
Emília Vášáryová (sudička Tea "Píseň víl [SK]"), Vlasta Peterková (sudička Tea "Píseň víl [CZ]")
 
 
výkonný producent:
Marián Urban
 
 
producent:
Marián Urban, Marek Urban
 
 
asistent zvuku:
Michal Horváth (asistent strihu zvuku)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.