Jen proto, že jsme jiní (2008)

Jen proto, že jsme jiní (Comme les autres)
77.1 %
 
 

Comme les autres

Další název: Baby Love; Gaybi boom; Une femme dans ma vie; Endlich Vater

    Žánr: komedie / drama / romantický
    Země: Francie
    Délka: 90 min.
Klape jim to dokonale, i když jeden problém tu přece jenom je. Emmanuel chce dítě, Philippe ne. Emmanuel se však rozhodne, že své přání prosadí. Ale jak si pořídit dítě, když jsou oba chlapi?

Francouzský scenárista a režisér Vince Garenq natočil komedii o dvojici gayů, z nichž jeden touží po dítěti a druhý je odmítá. Čtyřicátník Emmanuel je pediatr, který žije v ideálním svazku s právníkem Philippem. Jediné mu však k dokonalému štěstí přece jenom chybí - dítě. Jenže Philippe, jemuž život vyhovuje takový, jaký je, adopci odmítá a homosexuálním párům ji navíc neumožňují ani francouzské zákony. Proto se Manu rozhodne, že bude situaci řešit bez ohledu na svého partnera. Hodlá totiž najít náhradní matku, která by mu vytouženého potomka porodila. Kolumbijská kráska bez dokladů Fina by mohla být pro tuto „práci“ ta pravá, dívka však požaduje protislužbu - sňatek… V hlavních rolích Lambert Wilson, Pascal Elbé a Pilar López de Ayalová.

režie:
Vincent Garenq
 
 
hraje:
Lambert Wilson (doktor Emmanuel François Xavier Bernier / Manu), Pilar López de Ayala (Josefina Maria Paredesová / Fina), Pascal Elbé (Philippe), Anne Brochet (Cathy), Andrée Damant (Suzanne), Florence Darel (Isa), Marc Duret (Marc), Liliane Cebrian (matka Finy), Luis Jaime Cortez (otec Finy), Catherine Erhardy (paní Charpentierová), Eriq Ebouaney (sociální pracovník), Catherine Alcover (Maire), Agathe Chouchan (lesbička), Esther Sironneau (lesbička), Marc Robert (policejní inspektor)
 
 
scénář:
Vincent Garenq
 
 
kamera:
Jean-Claude Larrieu
 
 
hudba:
Loïc Dury, Laurent Levesque
 
 
kostýmy:
Stéphanie Drouin
 
 
střih:
Dorian Rigal-Ansous
 
 
zvuk:
Nicolas Becker, Séverin Favriau, Florent Lavallée
 
 
vizuální efekty:
Martial Vallanchon
 
 
producent:
Christophe Rossignon
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.