Její malý hřích (1931)

Její malý hřích (Der kleine Seitensprung)

Der kleine Seitensprung

Další název: The Little Escapade; Abenteuer mit 100 PS (prac. název)

    Žánr: komedie
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 88 min., 2413 metrů
Samozřejmě, že film, který měl v Říši název "Der kleine Seitensprung", se promítal v Protektorátě Böhmen und Mähren pod nezpochybnitelným českým názvem "JEJÍ MALÝ HŘÍCH". Reinhold Schünzel byl nejen oblíbeným hercem ale i vtipným a mistrným režisérem, jehož v tomto případě poslední dílo byl film, který vyrobil ve službách Ufy pod názvem, který se v českých zemích promítal pod titulem "JEJÍ MALÝ HŘÍCH".

Hlavními představiteli byly dvě přiléhavé kvality - půvabná Renata Müllerová a Hermann Thimig, tato dvojice, která si již vydobyla úspěch v "Soukromé sekretářce", tak i tentokrát zvítězila svojí nenuceností a výrazností. Do vzájemné důvěřivosti manželů advokáta Waltra a jeho Eriky vpadne první rozpor v podobě mondénní dámy Lony, která chce obnovit dávno přerušené přátelství s Waltrem a vyláká ho proto pod různými záminkami ze společnosti jeho věrné ženušky.

Erika v domnění, že je klamána, vstupuje s jedním ze svých přátel do veselí nočního života a tím zahájí nejskvělejší dějovou část tohoto filmu. Otto Walburg v roli žárlivého manžela se postaral o zábavnou postavičku hovorného ukvapence. Trochu příliš temperamentní je představa Lony Hildy Hildebrandové, pečlivě zahrál svou úlohu také Hans Brausewetter.

Film slavil v československých biografem úspěch kvůli pěkným hereckým výkonům a zábavnému ději a divákům vůbec nevadil cukrkandlově přeslazený konec.  Autor: Asmodej

režie:
Reinhold Schünzel
 
 
hraje:
Renate Müller ( Erika Hellerová), Hermann Thimig (Walter Heller), Hans Brausewetter (doktor Max Eppmann), Hermann Blaß (klavírista), Diana (věštkyně), Hilde Hildebrand ( Lona Werneckeová), Otto Wallburg (August Wernecke, továrník), Oscar Sabo (sluha), Martha Ziegler (komorná), Paul Westermeier (tanečník v baru), Otti Dietze, Ruth Jacobsen, Berta Gast, Louise Marie Lagrange, Gertrud Wolle, Olga Engl, Hildegard Kohnert, Michael von Newlinsky
 
 
námět:
Reinhold Schünzel
 
 
scénář:
Reinhold Schünzel, Emeric Pressburger
 
 
kamera:
Werner Brandes
 
 
hudba:
Ralph Erwin (písně „Liebling, wie wär's?, „Heut' hast du Chancen bei mir!“ a „Kinder, ich hab' einen Schwips!“)
 
 
výprava-architekt:
Robert Herlth, Werner Schlichting, Walter Röhrig
 
 
zvuk:
Erich Leistner
 
 
vedoucí produkce:
Günther Stapenhorst, Erich von Neusser
 
 
text písně:
Robert Gilbert (písně „Liebling, wie wär's?, „Heut' hast du Chancen bei mir!“ a „Kinder, ich hab' einen Schwips!“)
 
 
koproducent:
Günther Stapenhorst
 
 
masky:
Ernst Schülke
 
 
dirigent:
Curt Lewinnek
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.